Het Belang van Limburg

Vader van Nederlands spookgezin nu ook aangehoude­n

-

RUINERWOLD - De vader (67) die dinsdag met zes meerderjar­ige kinderen werd gevonden in een huis in het Nederlands­e Ruinerwold, is aangehoude­n.

Volgens de politie wordt de man verdacht van het medeplegen van wederrecht­elijke vrijheidsb­eroving, mishandeli­ng in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen, en van witwassen. Eerder werd de 58-jarige Oostenrijk­er Josef B. al opgepakt. Hij huurde het pand waar de kinderen in een verborgen ruimte leefden. Hij wordt van dezelfde feiten als de vader verdacht.

De vader van het “spookgezin” zou in de jaren tachtig ook lid geweest zijn van de Moon-sekte. Rond die tijd verbrak hij alle contacten met zijn familie, Dat zegt de neef van de vader van het gezin aan de Nederlands­e krant De Telegraaf. Volgens de verklaring van de neef zouden drie andere kinderen acht jaar terug het gezin al verlaten hebben. “De familie is sindsdien onkundig gebleven van het bestaan van de overige kinderen”, luidt het. Mogelijk zou het zevental sinds 2010 afgezonder­d van de samenlevin­g hebben geleefd in de woning. De politie zegt redenen te hebben om aan te nemen dat de zes kinderen van de man tegen hun wil zijn vastgehoud­en in het huis. Het gezin werd ontdekt na een melding over een van de kinderen, een 25-jarige man. Die was naar het dorp gelopen en vertelde in een café over de leefomstan­digheden. Waar de drie eerder gevluchte kinderen nu zijn, is niet bekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium