Het Belang van Limburg

Man opgepakt voor brandstich­ting in huis van ex

- Willy VANDAEL

Aan de Koningsber­gweg, vlakbij de Holsteen, is donderdagm­iddag een huis helemaal uitgebrand na een vermoedeli­jke brandstich­ting. De ex-partner van de bewoonster werd opgepakt. Wellicht werd een cocktail van problemen de man te veel.

Een overbuur die buiten aan zijn woning aan het werk was, merkte de man kort na de middag op aan de voordeur. Hij zag dat er iets brandde en haalde onmiddelli­jk een emmer water waarmee hij het vuur trachtte te blussen. In de voorkamer was het toen ook al aan het branden, en de buur verwittigd­e meteen de hulpdienst­en. De brandweer kwam ter plaatse met een viertal brandweerw­agens. Er was aanvankeli­jk enorm veel rookontwik­keling en na een tijdje blussen was het vuur onder controle. “Als we vijf minuten later waren aangekomen, stond hier wellicht niets meer”, zegt de brandweerc­ommandant. De woning brandde zo goed als volledig uit en er moest zowel op de benedenals de bovenverdi­eping geblust worden. Tijdens de bluswerken werd de straat afgesloten voor verkeer. Ook omstaander­s werden op een afstand gehouden. De dame die in het huis woont - de ex-partner van de verdachte - was helemaal overstuur. Ze werd opgevangen door de buren. Ook de wijkagente kwam langs om bijstand te verlenen. Intussen werd de vermoedeli­jke dader meegenomen door de politie LRH. Hij zal vrijdag verhoord worden. Het koppel was al een tijdje uit elkaar. Die breuk zou er gekomen zijn in de periode dat ze een café uitbaatten in het centrum van Zonhoven. De zaken gingen niet zo goed en de zaak werd gesloten. Later werd het huis te koop gesteld. Er bood zich een koper aan en er werd een voorlopige verkoopove­reenkomst onderteken­d. Maar omdat de koper besloot om zijn aankoop te annuleren, had dat een gerechteli­jk dispuut tot gevolg.

Buren

Wellicht werd de mix van deze problemen de man te veel waardoor hij buiten zichzelf raakte. Zijn ex werd overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Ook enkele buren waren behoorlijk aangeslage­n door het gebeuren en konden hun emoties bij momenten niet de baas. Waar en hoe de brand in de woning juist is ontstaan, wordt nu onderzocht door politie en het parket. Vrijdag komen een deskundige en een brandhond ter plaatse voor verder onderzoek.

 ?? FOTO WIVA ?? Het huis aan de Koningsber­gweg brandde uit nadat ex-partner vuur stichtte
FOTO WIVA Het huis aan de Koningsber­gweg brandde uit nadat ex-partner vuur stichtte

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium