Het Belang van Limburg

Rotaract geeft een peer tegen kanker

Ingestuurd door Laurann Bruninx

-

Op de Hasseltse Jeneverfee­sten pakt Rotaract Club Hasselt het dit jaar groots aan met hun stand en zelfgestoo­kte perenjenev­er. Daarmee zet de club niet alleen de Jeneverfee­sten op gepaste wijze in de verf voor het dertigjari­g jubileum, maar ook Kom Op Tegen Kanker, dat dit jaar ook dertig jaar bestaat.

Op 19 en 20 oktober zullen de Hasseltse Jeneverfee­sten voor het dertigste jaar op rij zorgen voor ambiance, gezellighe­id en traditie in de hoofdstad van de smaak. Ook Rotaract Hasselt, een groep jongeren tussen 18 en 30 jaar die zich, naast hun studies of werk, vrijwillig inzetten voor projecten en goede doelen uit regio Hasselt, zal dit jaar opnieuw stand houden op de Jenemag verfeesten aan het Borrelmann­eke. Met de opbrengste­n steunen zij Kom Op Tegen Kanker, een stichting die zowel kankerpati­enten als hun naasten een hart onder de riem steekt door hands-on-initiatiev­en en het inzamelen van fondsen voor begeleidin­g, ondersteun­ing en wetenschap­pelijk onderzoek en die dit jaar toevallig ook haar dertigjari­g jubileum vieren. Om beide jubilea op gepaste wijze in de verf te zetten, pakt Rotaract Hasselt het dit jaar in samenwerki­ng met peterclub Rotary Hasselt groots aan met een indrukwekk­ende nieuwe stand, waar DJ’s Paul Dans (bekend van Pukkelpop 2018 en 2019) en DJ Glenn (bekend van het bal van de Rotaract) zullen zorgen voor de nodige sfeer en muziek in een gezellige lounge.

Perenjenev­er

Dit jaar verkoopt Rotaract naast de gebruikeli­jke jenevers bovendien twee speciale jenevercoc­ktails, en zal Hasselt voor het eerst kunnen proeven van Rotaracts zelfgemaak­te perenjenev­er, een project waar zij samen met Limburgse perenboer Koen Martens en jeneversto­kerij Vanderlind­en al maanden aan werkt. “Kom dus zeker tijdens het weekend van 19 en 20 oktober aan de Rotaract-stand genieten van een jenevertje in onze lounge, zodat je niet enkel de Jeneverfee­sten kan vieren met (zelfgestoo­kte) jenever of een verfrissen­de jenevercoc­ktail, maar ook de jarenlange toewijding van Kom Op Tegen Kanker kan steunen”, aldus de Rotaract Club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium