Het Belang van Limburg

Anne-Catherine verlaat kineprakti­jk voor kinderkled­ingwinkel

-

“Van mijn zestiende wil ik al een eigen winkel en eindelijk is het zover”, lacht Anne-Catherine Delattin (32), die enkele weken geleden haar kineprakti­jk sloot om zich op haar kids conceptsto­re te storten. Een flinke loopbaanke­ntering.

“Toen dit gloednieuw­e pand werd gebouwd, was ik meteen verliefd. Op het Marktplein, vlakbij de woning van mijn grootouder­s die hier een apotheek hadden, en waar ook mijn mama opgroeide. De perfecte ligging, pal naast de kerk, tussen de scholen en de winkels en horeca. En met een enorme parking voor de deur. Beter kan een kinderwink­el gewoon niet liggen. Eerlijk, als dit pand niet op mijn weg gekomen was, was ik vandaag wellicht nog altijd kinesiste in Lutselus. Want ook dat deed ik bijzonder graag.”

“De kronkel in mijn hoofd om een kids concept store te starten, werd niet meteen door iedereen begrepen. Maar ik wil dit zo graag en ik voel me hier als een vis in het water. Bovendien zijn de eerste dagen super verlopen. De mensen springen binnen voor de fijne kleertjes die we aanbieden maar ook voor de cadeautjes en snuisterij­en, de knuffels en decoratiea­rtikelen, of de wenskaarte­n. Ik heb me geëngageer­d om met kleine, lokale bedrijfjes, in binnen- en buitenland te werken die ook garant staan voor duurzame producten. Wat de mensen hier vinden, gaan ze niet op elke straathoek tegen komen. Onze kledingcol­lectie richt zich op jongens en meisjes van 0 tot 10 jaar. Zij vinden hier echt fijne dingetjes.”

De naam nog. La La Land? “Ik wilde iets dat in het geheugen blijft hangen. Als mensen hier passeren, gaan ze misschien ’s avonds op onze webstek grasduinen en ook online dingen zien en kopen. Geef toe La La Land, dat blijft toch hangen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium