Het Belang van Limburg

Kleuterjuf Sabine loopt halve marathon voor leukemiepa­tiëntje Vinz

-

Met haar persoonlij­ke actie ‘Run for Vinz’ heeft kleuterjuf Sabine Cordon uit Heusden haar eerste officiële halve marathon afgewerkt. Ze wil daarmee geld inzamelen voor leukemiepa­tiëntje Vinz Schepers (8) uit Zonhoven.

Vinz zat enkele jaren geleden bij juf Sabine Cordon in het tweede kleuterkla­sje. Onlangs werd hij ziek. Heel wat mensen besloten daarop om actie te ondernemen. Onder hen ook Sabine uit Heusden, die de actie ‘Run for Vinz’ organiseer­de. Vorige zondag was voor haar de grote dag aangebroke­n, en ze stelde niet teleur. Ze werkte haar eerste officiële halve marathon af tijdens een sportmanif­estatie in Eindhoven. Ze deed dat samen met Tom Oomsels en Serge Rubens.

“Ik was goed begonnen, maar kreeg het toch lastig toen ik andere lopers zag die moesten afhaken”, vertelt Sabine. “Ik hield in het achterhoof­d dat de lieve Vinz veel erger moet doorstaan. Zo vond ik de kracht om het einde te halen.”

Goede doelen

Sabine rondde intussen de kaap van 2.000 euro met haar actie. De Heusdense is de sponsors die al een duit in het zakje hebben gedaan dan ook erg dankbaar. “Maar ook extra centjes zijn nog steeds welkom”, klinkt het. Deze actie is niet de eerste krachttoer die voor Vinz georganise­erd werd. Eerder slaagde Zonhovenaa­r Dieter Vaes erin de Dodentocht niet te wandelen, maar te lopen. Op 2 november is er nog de wandeltoch­t ‘Walk for Life’ die georganise­erd wordt door de buurtbewon­ers. De ouders van Vinz lieten weten het grootste deel van de opbrengst te schenken aan goede doelen: vzw De Kleine Prins en de kinderafde­ling hematologi­e-oncologie van het ziekenhuis Gasthuisbe­rg.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium