Het Belang van Limburg

Mertens out tegen voormalige Roland Garros-winnares

-

Elise Mertens (WTA 19) heeft haar status van eerste reekshoofd op het WTA-tornooi van Luxemburg niet kunnen waarmaken. De Hamontse moest in de tweede ronde het onderspit delven tegen Jelena Ostapenko (WTA 63).

Mertens kon de eerste set nog wel met 6-4 winnen, maar kreeg dan twee keer 2-6 te slikken. Na 1 uur en 58 minuten moest ze het hoofd buigen tegen de voormalige winnares van Roland

TENNIS

Federer zakt ook volgend jaar af naar Parijs -

Roger Federer (ATP 3) neemt ook volgend jaar deel aan Roland Garros. De 38-jarige Zwitser vierde afgelopen mei zijn rentree op Roland Garros, na drie jaar afwezighei­d en bereikte er meteen de halve finales.

WIELRENNEN Degrendele strandt in 16e finales sprint -

Nicky Degrendele heeft de zestiende finales van het sprinttorn­ooi niet overleefd op het EK baanwielre­nnen in Apeldoorn. Degrendele liet in de kwalificat­ies de 16e tijd optekenen. De eerste acht stootten rechtstree­ks door naar de achtste finales. De West-Vlaamse moest het in de zestiende finales opnemen tegen Calvo Barbero. Daarin moest ze nipt haar meerdere erkennen in de Spaanse. Ook voor de andere Belgen was er geen topresulta­at. Gilke Croket viel als eerste af in de afvalling en Fabio Van den Bossche raakte niet verder dan de 10e plaats in de scratch.

Gaviria wint openingset­appe in Guangxi -

Fernando Gaviria (Col/UAE Emirates) sprintte donderdag naar de zege in de openingset­appe van de Ronde van Guangxi . Hij haalde het van Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) en Matteo Trentin. Victor Campenaert­s probeerde met een uithaal in volle finale vergeefs de sprinters te snel af te zijn.

VELDRIJDEN

Vermeersch wint Kermiscros­s Ardooie -

Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) heeft donderdag de Kermiscros­s in het WestVlaams­e Ardooie gewonnen. Hij haalde het in eigen gouw na een solo die hij opzette op iets meer dan twee ronden van het einde. De 20-jarige Brit Thomas Pidcock Garros.

“Elises service was niet goed en haar derde bal (de eerste na de return, nvdr.) ook niet”, verklaarde coach en vriend Robbe Ceyssens de nederlaag. “Op die derde bal varieerde ze niet genoeg en als je die te kort slaat, kom je in de problemen. Ze moet ook proberen meer punten te winnen op haar tweede opslag. Daarop is ze nog niet agressief genoeg. Ook op de tweede service moet ze durven aanvallen.” eigende zich de tweede plaats toe. Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier, die in Ardooie zijn eerste cross van het seizoen reed, pakte de laatste podiumplaa­ts in. Alkenaar Timo Kielich kwam als tiende over de streep. Kim Van De Steene pakt de zege bij de vrouwen. Loes Sels moest forfait geven door een bacteriële infectie.

HOCKEY

WK 2020 in België? -

België heeft zijn kandidatuu­r ingediend om in de zomer van 2022 het WK in het mannenhock­ey te organisere­n. Ook Maleisië diende hiervoor een kandidatuu­r in. India wil het WK wel opnieuw organisere­n, maar dan in de winterperi­ode van begin 2023. Begin november volgt de definitiev­e toewijzing.

Genomineer­den Gouden Stick bekend -

De Koninklijk­e Belgische Hockeyfede­ratie (KBHF) heeft donderdag de genomineer­den voor de Gouden Stick bekendgema­akt, de prijs voor beste speler en speelster in de Belgische competitie in het seizoen 2018-2019.

MANNEN: Tom Boon (Léopold), Arthur De Sloover (Beerschot), Simon Gougnard (Waterloo Ducks), Florent van Aubel (Dragons), Victor Wegnez (Racing)

VROUWEN: Alix Gerniers (Gantoise), Barbara Nelen (Gantoise), Elodie Picard (Antwerp), Emma Puvrez (Antwerp), Michelle Struijk (Antwerp)

GOLF

Pieters pas 90e -

Nicolas Colsaerts heeft zich met een sterke eerste ronde in 67 slagen, vier onder par, op een gedeelde zesde plaats genesteld op het Frans Open golftoerno­oi nabij Parijs. Thomas Detry staat op een vijftigste plaats na een ronde van 71 slagen, par. Thomas Pieters moest na twee bogeys, twee dubbele bogeys en drie birdies genoegen nemen met een ronde in 74 slagen en een 90e plaats.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium