Het Belang van Limburg

Door 21-jarige de wereld

-

voor het thuispubli­ek, maar dat gevoel ging nadien weg”, zei Goffin. “Ik voelde mij ook niet slecht. Vooral mijn tegenstand­er was goed, ging er vol in, nam veel risico en met succes. Dit was de match van zijn leven. Ik probeerde te volgen, te variëren, maar hij liet mij geen tijd. Het was moeilijk om mijn stempel te drukken.” Hoe kan het dat Goffin, een speler die het Roger Federer zelfs moeilijk kan maken, redelijk kansloos was? “Mijn tegenstand­er was een verrassing, maar een slechte verrassing dan.”

Dit is de balans van Goffin en ‘zijn’ European Open: in 2016 eruit in de halve finales tegen Diego Schwartzma­n, in 2017 eruit in de kwartfinal­es tegen Stefanos Tsitsipas (toen nog een new kid on the block, inmiddels een gevestigde waarde), vorig jaar forfait wegens een elleboogbl­essure en dit jaar meteen uitgeschak­eld. Humbert verontschu­ldigde zich haast. “Sorry voor de Belgische fans. Maar ik heb een supermatch gespeeld.”

Slechte zaak voor Masters

“Dit is jammer, want ik mis een kans om punten te sprokkelen voor de Masters”, aldus Goffin. “Mijn volgende tornooi begint maandag in Zwitserlan­d. (lachje) Nu heb ik meer dagen om mij goed voor te bereiden.”

Een schrale troost: er sneuvelden nog reekshoofd­en. De 18-jarige Italiaan Jannik Sinner (ATP 119) kegelde een licht geblesseer­de Gaël Monfils (ATP 13) eruit, Diego Schwartzma­n (ATP 15) verloor tegen het opslagkano­n Marius Copil (ATP 92).

PROGRAMMA VANDAAG: 12 uur: Krawietz/MiesArends/Pel. Niet voor 14 uur: Sinner-Tiafoe; Wawrinka-Simon. Niet voor 18.30 uur: Murray-Copil; Pella-Umbert

INFO EN KAARTJES: www.europeanop­en.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium