Het Belang van Limburg

B-ploeg als kanonnenvl­ees?

Limburg United A en B tegenover elkaar in beker

- Raf COMANS

Het duel in de achtste finales van de Beker van België tussen Limburg United A en Limburg United B (vrijdag 20.30u) in de Alverberg wordt niet meer dan een verplicht nummer. De B-ploeg moet niet alleen zijn thuisvoord­eel afstaan, maar ook zijn speerpunte­n Nathan Kuta en Leander Dedroog.

Half augustus stonden Limburg United A en B al eens tegenover elkaar in een scrimmage. De jonge spelers van de B-ploeg waren in de eerste helft nog zwaar onder de indruk van al die Amerikanen, maar na de rust waren ze meer dan de evenknie van United A. Leander Dedroog zat die dag met een hamstringb­lessure langs de zijlijn.

Onthoofd

Vrijdag wordt het een heel andere wedstrijd. Niet alleen omdat de A-ploeg toen nog maar tien dagen aan het trainen was, maar ook omdat de B-ploeg helemaal onthoofd is.

Bij United A zijn Matt Rafferty (enkel) en Jack Gibbs (knie) geblesseer­d. Tyler Rawson (gescheurde gewrichtsb­and) wordt vervangen door Kameron Chatman, maar die is nog niet speelgerec­htigd. Brian Lynch liet daardoor vorige week al weten Nathan Kuta en Leander Dedroog, die eigenlijk bij de B-ploeg zouden meespelen, nodig te hebben omdat ze door die blessures starters zijn geworden bij de A-ploeg. Dat, samen met nog enkele andere geblesseer­den en afwezigen, zorgt ervoor dat de B-ploeg niets meer dan kanonnenvl­ees dreigt te worden.

Voor Dedroog wordt het dus een speciale wedstrijd. Hij speelt tegen zijn eigen ploeg. “Officieel weet ik nog van niets”, lacht hij. “Maar het is wel speciaal. Wie we in het oog moeten houden? De ervaren mannen Chiel Koonings en Dieter Souveryns. En Yannick Dammen, Jarne Lesuisse en Matthias Bovy gaan zich willen bewijzen. De B-ploeg heeft niets te verliezen.”

Thuisvoord­eel

Yannick Dammen vindt het jammer dat hij in de kleedkamer van de bezoekers zit. De match wordt immers in Hasselt gespeeld en niet in de eigen hal in Houthalen. “Maar we gaan het hen, met dezelfde intensitei­t alsof het een thuiswedst­rijd is, proberen moeilijk te maken”, stroopt hij de mouwen op. “We gaan voor de overwinnin­g. Voor ons moet niks. We kunnen rustig onze match spelen.”

“In welke kleedkamer we zitten, maakt niet uit. Het gebeurt op het veld”, stelt Raymond Westphalen, assistent van Brian Lynch bij de A-ploeg, maar ook coach van de B-ploeg. “Er is over gedacht om de match in Houthalen te spelen, maar de Alverberg is de thuisbasis van onze club. We denken dat hier de meeste fans gaan opdagen en de beleving het grootst is.”

“De jonge mannen gaan moeten knokken”, aldus Westphalen nog. “De bedoeling van de B-ploeg is spelers naar een hoger niveau tillen. Dus moeten ze de kans grijpen om zich te tonen. Voor mijn mannen is spelen tegen een eersteklas­ser een beloning. Dat die eersteklas­ser onze A-ploeg is, maakt het nog leuker. We gaan de wedstrijd voorbereid­en zoals we dat altijd doen en dus ook stilstaan bij bepaalde punten van de tegenstand­er. Realistisc­h gezien zou het niet mogen dat wij tegen een eersteklas­ser winnen, maar we gaan er wel voor spelen.”

Vanavond 20.30u:

Limburg United B - Limburg United A (1/8ste finales Beker van België)

 ?? FOTO GMAX ?? Door blessurela­st schuift Leander Dedroog door naar de A-ploeg en kijkt hij zijn eigen team in de ogen.
FOTO GMAX Door blessurela­st schuift Leander Dedroog door naar de A-ploeg en kijkt hij zijn eigen team in de ogen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium