Het Belang van Limburg

“Dit project zal slagen”

Ladies Volley Limburg As-Tongeren ontvangt zaterdag kampioen Asterix Avo

- Rob KWANTEN

De eerste thuiswedst­rijd van Ladies Volley Limburg As-Tongeren belooft meteen vuurwerk. Asterix Avo, dat zich vorig seizoen voor de dertiende keer in de clubgeschi­edenis tot kampioen kroonde, komt zaterdag (20.30u) op bezoek in de Eburons Dome. “De meisjes zullen moeten strijden als leeuwinnen”, aldus LVL-coach Julien van de Vyver.

Met de bekeruitsc­hakeling in en tegen Charleroi begon het seizoen van de nieuwe Limburgse fusieclub in mineur. Met een 1-3-zege tegen Michelbeke zette LVL de Belgische competitie vorig weekend wel goed in. “Charleroi was beter”, geeft Julien van de Vyver toe. “We kregen daar dadelijk een rekening gepresente­erd. Onze ambitie was de finale halen, maar dat zal dus niet voor dit seizoen zijn. De manier waarop de meisjes dat tegen Michelbeke hebben rechtgezet, heeft me wel plezier gedaan. Ondanks de bekeruitsc­hakeling hebben we de laatste drie weken grote stappen gezet. Tegen Asterix willen we dat in de verf zetten. Om te winnen, zullen de meisjes moeten strijden als leeuwinnen. Dat moeten ze trouwens elke week.”

Ambitie

Het LVL-bestuur is ambitieus. “We willen Oostende en Asterix Avo niet alleen bijbenen, maar ook achter ons laten”, klonk het eind april bij manager Walbers. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat zal gebeuren”, pikt van de Vyver meteen in. “Dit project zal slagen. Maar in één seizoen flik je dat niet. Ik heb zes jaar gewerkt voor Kieldrecht. Ik weet als geen ander wat de groeipijne­n van een ambitieus project zijn. Voor de huidige speelsters van LVL zijn deze omstandigh­eden nieuw. Vijf dagen per week werken ze een voltijds trainingsp­rogramma af onder begeleidin­g van profession­ele trainers. Voor velen is het ook wennen aan de ambities, zeker de meisjes die vorig seizoen voor As speelden. Mijn twee libero’s zijn zestien en achttien en hadden tot voor kort nog nooit een bal in Liga A geslagen. Geef het wat tijd. Nu we uitgeschak­eld zijn in de beker gaan we natuurlijk vol voor de competitie. Een plaats in de top vier afdwingen is een must, daar moeten we niet flauw over doen. Eenvoudig zal dat niet zijn, want er zijn geen zwakke ploegen in deze reeks. Het zal erop aankomen om elke week stabiel te zijn. Dat is een kunst.”

Ik heb zes jaar gewerkt voor Kieldrecht. Ik weet als geen ander wat de groeipijne­n van een ambitieus project zijn

Julien VAN DE VYVER

Jong Oranje

De afgelopen seizoenen werkte van de Vyver voor de Nederlands­e volleybalb­ond. Hij was er trainer/ coach van het vrouwelijk­e Talent Team evenals bondscoach van Jong Oranje.

“De Nevobo de rug toekeren was geen eenvoudige beslissing”, legt hij uit. “Zoals ze zeggen: kiezen is verliezen. Het fusieproje­ct Tongeren-As sprak me erg aan om diverse redenen. Beide ploegen hebben altijd veel potentieel gehad. Datovoc is altijd een topclub geweest, As heeft de laatste jaren veel progressie gemaakt. De regio is erg interessan­t om een dergelijk project uit te bouwen. Verder heb ik altijd een goeie klik gehad met de mensen achter het project.”

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Volgens LVL-coach Julien van de Vyver zal het er op aan komen om elke week stabiel te zijn.
FOTO PATRICK SMETS Volgens LVL-coach Julien van de Vyver zal het er op aan komen om elke week stabiel te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium