Het Belang van Limburg

“Met minder dan één prijs niet tevreden”

Charlotte Willems speelt al 25 jaar onafgebrok­en voor Initia

- Ivo KWANTEN

In Hasselt-Sint-Truiden staan zaterdag (18.00u) de twee topfavorie­ten van eerste nationale vrouwen een eerste keer dit seizoen tegenover mekaar. Beide ploegen tellen na vier speeldagen - net als Antwerpen nog het maximum van de punten.

Charlotte Willems is met haar 31 jaar de oudste speelster in de Initia-kern en met haar 1m59 de op één na kleinste. Maar het is wel iemand met een staat van dienst om u tegen te zeggen. “Vijfentwin­tig seizoenen onafgebrok­en voor dezelfde club spelen, kan inderdaad tellen”, beaamt Willems. “Met een uurwerk of een medaille voor bewezen diensten doen ze me geen plezier, maar een trofee met de ploeg is welkom.” Het is van 2016 geleden dat de Initia-vrouwen nog in de prijzen vielen. “De gouden tijden met Johan Smeets als trainer”, herinnert Willems zich. “Maar er is intussen veel veranderd. Een groot deel van die gouden generatie heeft de schoenen aan de haak gehangen of is elders aan de slag gegaan. Maar dit seizoen doen we weer mee. Met Edel en Sam Robyns opnieuw op het oude nest staan we sterk. Voeg daar nog Stephanie Van den Abeele, Kristien Leonaers en Elien Noten aan toe en je beseft meteen dat we met minder dan één prijs niet tevreden kunnen zijn.”

Vanuit welke hoek verwacht je de meeste concurrent­ie?

Willems: “Uiteraard Sint-Truiden, dat de kern van vorig seizoen versterkte met drie Nederlands­e meisjes. Maar ik verwacht ook veel van DHW Antwerpen. Dit team leunt al verscheide­ne jaren tegen de top aan. Met de Kosovaarse Elma Kameri en Iris Peeters heeft de groep een kwaliteits­injectie gekregen en hun sterke jeugd heeft een jaartje meer ervaring.”

Initia won achtereenv­olgens van Uilenspieg­el, Eynatten, Waasmunste­r en Bocholt. Maar een waardemete­r vormen deze duels waarschijn­lijk niet?

“Wel een ideale aanloop naar de toppers tegen Sint-Truiden, Visé en Antwerpen, die er zitten aan te komen. Tien speelsters verlieten de club, acht nieuweling­en kwamen in de plaats. We zijn een team in opbouw en we hebben vooral tijd nodig. Zaterdag na de wedstrijd tegen Sint-Truiden weten we of het harde werk in de voorbereid­ing zich vertaalt in resultaten.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Charlotte Willems: “Met een medaille doen ze me geen plezier, maar een trofee met de ploeg is welkom.”
Foto SERGE MINTEN Charlotte Willems: “Met een medaille doen ze me geen plezier, maar een trofee met de ploeg is welkom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium