Het Belang van Limburg

Dylan Derdaele als leider naar de finale

De Belcar breekt met een traditie en krijgt zijn orgelpunt dit jaar niet in Zolder, maar in het Nederlands­e Assen. Peltenaar Dylan Derdaele trekt als leider naar the Cathedral of Speed in Drenthe.

- Marc CORNELISSE­N

Een regenrace in Zolder heeft twee weken geleden de kaarten grondig herschud. Op een doorweekte baan waren de kleine proto’s niet langer onklopbaar. De GT’s kwamen beter tot hun recht en Dylan Derdaele en Nicolas Saelens boekten de eerste overwinnin­g voor Lamborghin­i. Ze trekken meteen ook als leiders naar Assen met 199,5 punten, elf meer dan Krafft Racing met Stienes Longin en Christoff Corten.

In de Belcar scoor je punten voor je algemene uitslag, maar je ranking binnen je eigen klasse weegt nog zwaarder door. Zo kan een auto uit een kleinere klasse ook algemeen kampioen worden. Bovendien zijn er ook nog bonuspunte­n in de kwalificat­ies en voor de snelste ronden. Het maakt het rekenwerk complex, maar Derdaele en co zijn nog moeilijk te kloppen als ze zondag de beste GT zijn - wat verwacht wordt. Als dat lukt, hoeven ze algemeen zelfs niet in de top vijf te eindigen. “Het zal zondag van het weer afhangen”, meent Derdaele. “Als het regent, zoals begin deze week gezegd werd, rijden we de rest op een hoopje. In Zolder hadden we met een betere pitstop een grote voorsprong kunnen hebben. Maar nu schijnt het toch weer droog te worden en dan komen de Norma’s naar voor. Maar we hebben met de Lambo een seconde per ronde gevonden met nieuwe afstelling­en. Assen ken ik goed genoeg, zowel in de regen als op het droge. Aangezien ik ook in de Fiesta Trophy rij, zal het aan een gebrek aan tracktime ook niet liggen.”

De Belcarrace vindt zondagocht­end om 10 uur al plaats en duurt 125 minuten.

Als het regent, rijden we de rest op een hoopje. Voor het droge hebben we nieuwe afstelling­en

Dylan DERDAELE

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Dylan Derdaele trekt als favoriet naar Assen met zijn Lamborghin­i.
FOTO JEFFREY GAENS Dylan Derdaele trekt als favoriet naar Assen met zijn Lamborghin­i.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium