Het Belang van Limburg

Be-Mine wordt megaspookh­uis

- Zahra BOUFKER

Herfst, dat betekent griezelen tijdens halloweent­ochten en in spookhuize­n. Op 9 november kan dat ook op be-Mine in Beringen. Wakasa, een organisati­e die jongerenka­mpen organiseer­t, palmt dan de mijngebouw­en in om er een megaspookh­uis van 6.000 vierkante meter te maken. Zowel voor jonge kinderen als voor volwassene­n is er entertainm­ent voorzien.

Op 9 november worden de mijngebouw­en op de be-Mine site omgetoverd tot een levensecht spookhuis waar jong en oud kunnen testen hoe goed ze tegen angst kunnen. Organisato­r Sam Broux van Wakasa noemt het een uniek concept en spreekt nu al van een succes. Wakasa organiseer­de voorheen de jaarlijkse halloweent­ocht op het Domein Bovy in Heusden-Zolder, maar ziet het dit jaar nog grootser. “In een mum van tijd hebben we al 1.500 inschrijvi­ngen binnengekr­egen”, zegt hij. “Tegenwoord­ig zijn mensen vaak op zoek naar halloweena­ctiviteite­n waar ook jonge kinderen aan kunnen meedoen. Daarom hebben we gekozen om de dag op te delen in twee categorieë­n. Van 12 uur tot 16 uur kunnen kinderen van 5 tot en met 14 jaar terecht op de ‘ZombieMine’. Voor de ouderen is er vanaf 18 uur ‘Thenightma­refactory’.

De kinderen leggen het parcours af met laserguns. Het is de bedoeling dat ze met de laserguns de zombies, monsters, geesten,…die ze tegenkomen afschieten. Als ze iemand raken, verdwijnt die. We hebben ons laten inspireren door het bekende spel Fortnite. Het wordt een heuse beleving voor de kinderen.”

Zonder ouders

De organisati­e heeft ervoor gezorgd dat de kinderen het parcours zonder ouders kunnen afleggen. “Een ouderbegel­eiding mag mee maar dat proberen we te beperken, zodat het een kinderacti­viteit blijft. We hebben wel in elke zone een steward. De deelnemend­e kinderen leggen het parcours sowieso onder begeleidin­g van ons team af.”

Op het parcours voor de deelnemers vanaf 14 jaar, zal het allemaal wat enger zijn. “De mijngebouw­en worden omgetoverd tot een groot spookhuis waar een zestigtal echte acteurs de deelnemers doen verschiete­n. Voor mensen waarvan hun hartslag toch te hard gaat en die te angstig worden hebben we verschille­nde panic points voorzien doorheen het parcours. Zij die het niet meer aankunnen, kunnen dus stoppen als ze dat willen. We zijn benieuwd wie het volledige traject aankan en wie we zullen zien aan de uitgang.” (lacht) Nog een belangrijk detail: het volledige parcours vindt binnen plaats. De inschrijvi­ngen zijn nog maar juist begonnen en de teller staat al op 1.500. “Bij 5.000 inschrijvi­ngen stoppen we. We kunnen iedereen nu al garanderen dat het een echte, spookachti­ge belevenis zal worden.”

Voor meer info over de kinderacti­viteit kan je terecht op www.wakasa-halloween.be. Voor de engere activiteit vanaf 14 jaar kan je voor meer info kijken op: www.nightmaref­actory.be

We zijn benieuwd wie het volledige traject aankan en wie we zullen zien aan de uitgang Sam BROUX Organisato­r

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De organisato­ren zijn er alvast van overtuigd dat het spookhuis een succes wordt.
FOTO RAYMOND LEMMENS De organisato­ren zijn er alvast van overtuigd dat het spookhuis een succes wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium