Het Belang van Limburg

Boze verplegers en zorgkundig­en op straat

-

“Te hoge werkdruk en gebrek aan personeel en aan respect doen de emmer overlopen”, zegt vakbondsse­cretaris Ingrid Maurissen van ACV Puls. “De mensen kunnen hun overuren slechts met mondjesmaa­t terugnemen, vaak per half uur en zonder enige inspraak. Uurrooster­s worden te laat ingegeven zodat de combinatie werk-privé zwaar onder druk staat. Langdurige zieke collega’s worden niet vervangen en ga zo maar door. Eind december lopen drie cao’s af over de ‘verstoring­spremie’, de maaltijdch­eques en het gebruik van tijdskredi­et. Ondanks de gesprekken die gevoerd werden, zijn er nog steeds geen akkoorden voor de zowat 4.000 Armonea-werknemers in Vlaanderen.”

“We zitten geregeld samen, ook volgende week nog en met de drie vakbonden”, belooft regio directeur Tanja Meulemeest­er, die verder niet op concrete vragen wil ingaan.

“Dit maakt weinig indruk”, reageert Maurissen. “Praten doen we veel en al lang. De maat is vol. De werknemers willen genoeg handen op de werkvloer en verlangen dat de extra gepresteer­de uren correct kunnen worden gerecupere­erd. Ze willen ook dat vakantieda­gen op een normale manier kunnen opgenomen worden, zonder het risico van terug opgeroepen te worden. Dat is het respect dat ze van de directie eisen. Nu trekken we nog aan de alarmbel en mogen er dingen concreet worden. Anders wordt deze actie snel een staking.”

 ?? FOTO SD ?? “Te hoge werkdruk en gebrek aan personeel en aan respect doen de emmer overlopen”, zeggen de Armonea-werknemers.
FOTO SD “Te hoge werkdruk en gebrek aan personeel en aan respect doen de emmer overlopen”, zeggen de Armonea-werknemers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium