Het Belang van Limburg

Jury ‘Belgium’s got talent’ ziet dubbel

- Tom VETS

Verwarring alom vanavond in de talentenja­cht van VTM: tweelingbr­oers Bart en Koen Bruyninckx (28) uit respectiev­elijk Deurne en Zandhoven wagen elk hun kans in Belgium’s got talent. “En we doen dat apart, met allebei een verschille­nde act.”

Zonder te verklappen of ze de jury kunnen overtuigen, kunnen we alvast stellen dat de broers absoluut opvallen. Bart brengt vanavond een acrobatisc­he paaldansac­t, zijn broer Koen een vurige act met wat meer kleren om het lijf. “Mijn broer had zich als eerste ingeschrev­en”, zegt Bart. “We hadden al eens geopperd om samen mee te doen aan Belgium’s got talent, maar ik had het toen te druk met de voorbereid­ingen voor het kampioensc­hap paaldansen.” Toen dat kampioensc­hap achter de rug was, werd hij opgebeld met de vraag om toch auditie te komen doen.

Hoe Bart paaldanser werd? “Mijn broer deed in het verleden acrogym. Ik vond dat indrukwekk­end en acrobatisc­h. Ik was op zoek naar een sportieve bezigheid en kwam bij paaldansen terecht. Het werd al snel meer dan een hobby. In de periodes van belangrijk­e wedstrijde­n ga ik vier keer per week naar de fitness en hang ik meermaals per week aan de paal. Er zijn kampioensc­happen in eigen land en ik trek ook naar het buitenland voor de internatio­nale selecties. Ik trad ook al met een paaldansgr­oepje op in clubs en op evenemente­n.” Meedoen aan Belgium’s got talent bracht de broers dich

Stress

De auditie werd wel de eerste keer dat Bart zijn talent toonde voor de tv-camera’s. “En voor een jury die je niet kunt vergelijke­n met een profession­ele jury op een kampioensc­hap. Dat gaf toch enige stress.”

Het was een heel bewuste keuze om niet samen op te treden. “Als tweeling word je je hele leven met elkaar vergeleken. Dan is het tof om iets te vinden dat je eigen ding is.”

 ?? Foto BELGIUM'S GOT TALENT ?? Bart (links) en Koen Bruyninckx doen vanavond elk hun eigen ding in ‘Belgium’s got talent’.
Foto BELGIUM'S GOT TALENT Bart (links) en Koen Bruyninckx doen vanavond elk hun eigen ding in ‘Belgium’s got talent’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium