Het Belang van Limburg

“Juwelen en assen van man gestolen”

-

1 DEUR NIET OP SLOT? NIET VERZEKERD Eind mei ging Denise Knaepen (70, Hasselt) even naar de winkel. Toen ze thuiskwam, zag ze dat er iemand in haar appartemen­t had gezeten. Alle kasten en schuiven stonden open. Juwelen waren weg. “Maar omdat er geen spoor van inbraak is, krijg ik van de verzekerin­g niets terugbetaa­ld”, klaagt Denise aan.

“Ik woon in een appartemen­tje op de eerste verdieping, aan de Roode Roosstraat in Hasselt”, vertelt Denise. “Ik ben er die namiddag rond 13 uur vertrokken. Toen ik om 16.30 uur terugkwam, zag ik dat iemand van de gelegenhei­d gebruik had gemaakt om mijn appartemen­tje te doorzoeken.”

“Op mijn slaapkamer waren de nachtkastj­es leeggemaak­t, de inhoud lag uitgestroo­id over de vloer. Mijn juwelen waren weg. Ook andere kasten waren doorzocht. Daar stak niks bijzonders in, dus daar is ook niets uit meegenomen.”

“Maar het verlies van mijn juwelen breekt mijn hart. Ze hebben een ketting mee met de as van mijn man. Hij is vorig jaar overleden. Ook een ring van mijn overleden broer hebben ze mee, en de juwelen van mijn moeder.”

“Ik heb uiteraard meteen klacht ingediend bij de politie. Mijn schoonzoon is nog binnen geweest om 14 uur. Hij heeft gezien dat binnen een deur open stond, die normaal altijd dicht bleef, maar had voor het overige niets abnormaal opgemerkt.” “Nu zegt de verzekerin­gsmaatscha­ppij dat mijn deur open stond. Dat is niet waar en dat heb ik ook nooit gezegd. Mijn deur was dicht toen ik wegging. Ik had ze weliswaar niet op slot gedaan, maar je had een sleutel nodig om binnen te geraken. Je raakt immers niet zomaar binnen in het appartemen­tsgebouw. Als je binnen wilt geraken, heb je altijd een sleutel nodig.”

“Er waren geen sporen van inbraak, dus moet de dief een loper of zo gehad hebben. De politie heeft geprobeerd om de deur met een kaart open te maken. Dat lukte niet. Die inbrekers hadden dus goed materiaal.”

“Ik ben juwelen kwijt met een onschatbar­e emotionele waarde, en ik krijg niet de minste vergoeding omdat er geen sporen van inbraak zijn. Moet ik dan zelf voor die sporen zorgen?”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Denise is er het hart van in. Dieven namen juwelen met een grote emotionele waarde mee.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Denise is er het hart van in. Dieven namen juwelen met een grote emotionele waarde mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium