Het Belang van Limburg

“Vrouw in ziekenhuis, maar verzekerin­g komt niet tussen”

-

2 GLAASJE OP? NIET VALLEN! Een (anonieme) lezer uit Koersel kwam zwaar ten val, en moest haar het ziekenhuis voor verzorging. De verzekerin­gsmaatscha­ppij komt niet tussen in die kosten, omdat onze lezer ‘vermoedeli­jk’ een glaasje te veel op had. Opgelet dus als u, met een glaasje op, een lamp wilt vervangen.

“Wij kwamen terug thuis na een bezoek aan de familie”, zegt lezer K. “We hadden daar wel wat gedronken, maar niet overmatig. Terug thuis zetten we ons nog even gezellig in de zetel. Toen mijn vrouw opstond, bleef ze met haar kleed achter de leuning hangen. Ze kwam verkeerd ten val, op haar hoofd, en verloor veel bloed. Ze had ook erg veel pijn aan de heup.”

“We hebben haar laten opnemen in het ziekenhuis, waar ze enkele weken is moeten blijven. We hebben dit aangegeven bij Ethias, onze verzekerin­gsmaatscha­ppij. Nu krijgen we een brief terug dat we niets van de kosten voor het ziekenhuis terugtrekk­en, omdat mijn vrouw gedronken had… Mijn vrouw heeft nochtans niet geblazen, en er is geen bloed getrokken.”

“Toen ik de verzekerin­g vroeg waarop ze zich baseerden, verwees die naar een medisch verslag dat jaren geleden opgemaakt is in Leuven. Mijn vrouw vertelde toen dat ze elke dag een paar glaasjes wijn dronk. Ze sluiten ons dus uit op basis van een vermoeden. Onterecht, meen ik, zelfs al had mijn vrouw gedronken. Of is het ook afgeraden om een lamp te vervangen als je een glaasje op hebt?”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Als u een glas te veel op heeft en vervolgens valt bij het klussen, dan
zijn de kosten voor uzelf.
FOTO SVEN DILLEN Als u een glas te veel op heeft en vervolgens valt bij het klussen, dan zijn de kosten voor uzelf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium