Het Belang van Limburg

Spelers nemen het op voor coach: “Als Genk komt, luister je”

-

Marc Brys en zijn jobzekerhe­id, de geruchten errond zullen er na zondagavon­d niet minder op worden. De spelers namen het hun trainer alvast niet kwalijk dat hij recent met KRC Genk sprak. “Het is geen issue bij ons.”

De kopjes waren naar omlaag gericht bij STVV. Kansloos verloren van een ploeg die ze in de heenronde nog met 0-3 hadden verslagen. Feit is dat het stilaan oppassen wordt in de stand. “Of we ongerust zijn? We zijn gefocust op onszelf”, zei Jordan Botaka.

“De match tegen Genk volgende week wordt weer interessan­t”, ging de aanvoerder verder. “Dat onze trainer met hen gepraat heeft? Het nieuws heeft weinig met de groep gedaan. Ik ga niet liegen, als iemand wordt gecontacte­erd door KRC Genk dan luister je altijd. Casper De Norre is ook gegaan en iedereen was blij voor hem”, stelde Boyata.

“Het vertrek van Brys is hoegenaamd geen thema geweest in de kleedkamer. Je weet dat hij weg kan, je weet dat Boli ook weg kan. Iedereen gaat weg. Niemand blijft zijn leven lang op Stayen. Er komt altijd een moment van afscheid. De coach is heel open en bleef eerlijk in zijn communicat­ie. Het was echt geen issue”, herhaalde hij.

Garcia: “Klaar voor derby”

Pol Garcia Tena dacht er hetzelfde over. “Het is niet mijn job om het hierover te hebben, maar de groep is er niet mee bezig geweest. We wisten er zelfs niks van en waren gefocust op deze match. We hadden ons gewoon goed voorbereid. Dat kon je aan onze start zien.”

Het begin van de tweede helft was anders desastreus. “Een gebrek aan concentrat­ie van iedereen”, vatte de Spaanse verdediger samen. “Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. We weten dat het een moeilijk seizoen is. We moeten als groep blijven vechten.” Komend weekende wacht alweer de Limburgse derby tegen Genk. “Daar missen we naast Teixeira ook nog Sankhon”, wist Garcia. “Roeien met de riemen die we hebben. We kunnen ons daar aan de hel verwachten na wat er in de heenmatch is voorgevall­en. We zullen er klaar voor zijn en gaan erheen om de drie punten te pakken, maar dan moet iedereen meer geven.” (bfa, svc)

 ?? FOTO BELGA ?? De treffer van Botaka zorgde nog even voor hoop.
FOTO BELGA De treffer van Botaka zorgde nog even voor hoop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium