Het Belang van Limburg

Brys: “Ik heb deze situatie niet gecreëerd”

-

Marc Brys, tot nu toe de ‘king’ van Stayen bij de achterban, werd gisteren voor ’t eerst uitgejouwd. Vooral zijn geflirt met Genk werd hem kwalijk genomen.

“Als je verliest, moet je incasseren en zwijgen.” Dat was de boodschap die Brys uitdroeg. Maar de eerste Antwerpena­ar die zwijgt, moet nog geboren worden. Dus ging de trainer van de Kanaries wel degelijk, sereen, in op het Genk-hoofdstuk.

“Ik had alles staalhard kunnen ontkennen. Maar ik verkies eerlijkhei­d. Ik ben niet anders dan andere coaches. Als er interesse is, ga je luisteren. Ik vraag me trouwens af of dat echt de reden was voor het ongenoegen van de fans. Los daarvan, de supporters hebben recht op emoties. Zij betalen daarvoor.”

Correct. Maar als ook die steun wegvalt voor de coach, wordt de vertrouwen­sbasis binnen de club steeds kleiner.

“Er zijn andere mensen om dat te duiden”, aldus Brys. “Ik heb deze situatie alvast niet gecreëerd. Oké, deze nederlaag tegen Charleroi valt slecht. Maar een stok is makkelijk te vinden. Ik durf stellen dat de technische staf en de spelers keihard werken. Maar het is moeilijk om continuïte­it te leggen in onze prestaties. Door de gekende omstandigh­eden.” Waarna hij uitdrukkel­ijk een aantal pionnen in beschermin­g nam. “Mmaee is twee weken ziek geweest, is 4,5 kilo kwijt. Maar hij speelt in het belang van de ploeg. Boli geraakt na een gemiste voorbereid­ing en een reeks interlandb­reaks niet in zijn ritme en Suzuki heeft van december tot een paar maanden geleden in 2019 niet op het veld gestaan. Dat wreekt zich. Keihard blijven werken, is de enige remedie.” En hij sloot af met een kwinkslag: “Tegen wie is de volgende match ook alweer?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium