Het Belang van Limburg

Seizoen zit erop voor Bryan Heynen na nieuwe kruisbandb­lessure

-

Een MRI bevestigde zondagmidd­ag wat iedereen in Moeskroen al vreesde: het seizoen van Bryan Heynen (22) zit erop na een nieuwe kruisbandb­lessure.

Trainer Hannes Wolf begon zijn persconfer­entie na de wedstrijd in Moeskroen niet met zijn visie op de wedstrijd. Hij hield eraan om eerst Bryan Heynen een hart onder de riem te steken.

“Onze gedachten zijn bij Bryan. Wij kunnen alleen maar hopen dat de blessure minder erg is dan we vrezen.” Zondagmidd­ag bleek het ijdele hoop. Een MRI in het Genkse ZOL bracht immers de gevreesde bevestigin­g: Heynen scheurde de voorste kruisband van de rechterkni­e. Hij zal eind deze week, waarschijn­lijk vrijdag, onder het mes gaan en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Heynen kreeg op slag van rust een onschuldig ogend zetje van Queiros, op het moment dat hij een pass verstuurde. Hij bleef met de studs van zijn rechtersch­oen even in het gras haperen, alvorens kermend van de pijn naar de rechterkni­e te grijpen. Heynen, die moest worden afgevoerd met een draagberri­e, maakte de terugreis met de spelersbus. Hij werd in het ZOL nader onderzocht en zal ook daar geopereerd worden.

Eerst links, nu rechts

Precies twee jaar geleden scheurde pechvogel Heynen op training al de kruisband van zijn linkerknie. Hij was toen meer dan acht maanden out. Ook nu zal hij ten vroegste begin volgend seizoen zijn rentree vieren.

De jonge Limburger kan wel moed putten uit het voorbeeld van (ex-)ploegmaat Dante Vanzeir. Die haalt opnieuw zijn beste niveau nadat hij zowel rechts als links een kruisband scheurde. De blessure van Heynen typeert het rotseizoen dat KRC Genk doormaakt. Eerder verloor de titelverde­diger al doelman Danny Vukovic voor de rest van het seizoen met een gescheurde achillespe­es.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Heynen werd kermend van de pijn afgevoerd.
FOTO PHOTO NEWS Heynen werd kermend van de pijn afgevoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium