Het Belang van Limburg

Genk-huurling Gano mag nog eens invallen en scoort

-

Antwerp blijft ongeslagen tegen de G5, met dank aan Zinho Gano en zijn late goal. De 26-jarige spits staat dit seizoen volledig in de schaduw van Mbokani, maar toont zich op en top prof. “Ik heb al heel veel meegemaakt, ik kan me daar wel over zetten.”

“Wat de coach had gezegd? Dat ik moest scoren, natuurlijk. (glimlacht) Hij zei: Maak voorin oorlog met Mbokani, en kop of tik er nog eentje binnen. En voilà, da’s gelukt”, zo vertelde Gano. “Mijn vorige goal dateerde van in de playoffs op Club Brugge (met Genk, red.), maar toen kwam ze te laat. Nu leverde het gelukkig een punt op. ”

En zeggen dat het helemaal anders had kunnen lopen. Twintig minuten voor tijd was het de bedoeling dat Kevin Mirallas inviel, maar na een discussie met Bölöni bolde die het af. Was Mirallas wél erop gekomen, was er van Gano en zijn goal geen sprake. “Inderdaad! Ik weet er het fijne niet van, maar ik had gezien dat Mirallas klaarstond om in te vallen, en ineens was hij weg. Ik vroeg aan Peter Catteeuw, onze physical coach, wat er gebeurd was, en hij zei: Kevin is naar binnen. Er moet iets gezegd geweest zijn tussen hem en de coach. Raar hoe het soms kan lopen. Het is God die het zo beslist heeft.” (glimlacht) Zijn situatie bij Antwerp is allerminst evident. Hij kwam op deadline day op huurbasis over van

Genk, maar Mbokani is ongenaakba­ar. Gano speelde in elf matchen amper 61 minuutjes. Gano scoorde intussen wel voor vijf eersteklas­sers. “Moeskroen, Waasland-Beveren, Oostende, Genk en nu Antwerp: niet slecht!” (glimlacht)

Benson boos

Mirallas is niet de enige offensieve speler die ontgoochel­d zal terugblikk­en. Benson Manuel zat al helemaal niet in de selectie, en daar was de 22-jarige het duidelijk ook niet mee eens. Nog voor de wedstrijd postte hij op zijn Instagram enkele foto’s met zijn statistiek­en van vorig seizoen, waarmee hij duidelijk probeerde te maken dat hij toch meer speelkanse­n ver

dient. “Hij is zonder twijfel gefrustree­rd omdat hij niet startte”, vertelde Bölöni achteraf. “Hij was titularis maar sinds enkele weken niet meer. Refaelov overkwam hetzelfde, Lamkel Ze ook. Wie daar niet mee om kan, verandert beter van beroep.” Bronn: B-kern - Geen spoor van Dylan Bronn op de bank bij AA Gent. De Tunesische internatio­nal die deze zomer al zijn zinnen had gezet op een lucratieve transfer drong andermaal aan op een tussentijd­s vertrek tijdens de komende Mercato en werd daarop door het Gentse clubbestuu­r naar de B-kern verwezen.

Wallonië wil nationaal stadion -

Volgens Waals minister van Sportinfra­structuur Jean-Luc Crucke is Tubeke (Waals-Brabant) de ideale plek voor een nieuw nationaal voetbalsta­dion. “Het ligt aan de poorten van Brussel, aan de autosnelwe­g, er komt een bypass en het ligt ook tussen de luchthaven­s van Zaventem en Charleroi.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Zinho Gano bezorgde zijn club op de valreep een punt.
FOTO PHOTO NEWS Zinho Gano bezorgde zijn club op de valreep een punt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium