Het Belang van Limburg

Baers wint in Wachtebeke, 3 op 3 voor Nijs in Koksijde

-

Arne Baers heeft in Wachtebeke een nieuwe mooie overwinnin­g behaald. De junior uit Paal haalde het voor de Fransmans Gabriel.

Baers was de enige van de dertien geselectee­rde Belgische juniores voor Koksijde die in Wachtebeke aan de start verscheen. Afgelopen woensdag was hij nog niet zeker of hij wel aan de wedstrijd mocht deelnemen. “De wedstrijd in Wachtebeke wordt georganise­erd door mijn sponsor”, aldus Arne. “Die wil graag dat ik deelneem. Voorlopig wordt er nog onderhande­ld en wacht ik af of ik de dag voor Koksijde zal mogen starten”, aldus Baers op woensdag.

Hij kreeg groen licht en in afwezighei­d van de andere nationale toppers greep hij zijn kans om opnieuw een mooie overwinnin­g bij op zijn dit seizoen al rijk gevuld palmares te schrijven. Zondag in Koksijde was Thibau Nys - na de manches van Bern en Tabor - ook de beste in de derde wereldbeke­rmanche voor de junioren.

Bij de beloften verliep het dit seizoen nog niet naar wens voor de Belgen. Zowel in Bern (6de) als in Tabor (4de) viel onze beste landgenoot - telkens Gerben Kuypers - naast het podium. In het vertrouwde zand van Koksijde kwam er een kentering. Een week na zijn zege in Hamme sloeg Niels Vandeputte opnieuw toe. Met Jelle Camps als tweede op acht seconden stond er nog een Belg op het podium. Camps bekleedt die plek ook in de stand van de wereldbeke­r. Beloftenka­mpioen Timo Kielich uit Alken werd zesde, Lanakenaar Ryan Cortjens 26e.

VROUWEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium