Het Belang van Limburg

Kimeli met veel moeite voorbij Bouchiki

-

VELDLOOP

CROSSCUP ROESELARE

Isaac Kimeli won de CrossCup in Roeselare en plaatste zich meteen voor het EK van 8 december in Lissabon. Vandaag beslist de federatie wie eventueel met hem mee gaat met het oog op het landenklas­sement. In de eerste plaats komt Soufiane Bouchiki daarvoor in aanmerking. Hij maakte het Kimeli - die pas zaterdag besliste om over te schakelen van de korte naar de lange cross - nog knap lastig met een demarrage in de slotkilome­ter maar wilde eerst overleggen met zijn coach alvorens zich beschikbaa­r te stellen. Dat broer Lahsene, de nummer drie van Roeselare, ook mag dromen van een EK-ticket, helpt hem misschien over de streep. Bashir Abi besloot zijn eerste veldloop in twee jaar op de vijfde stek.

Bijna te snel

Bij de vrouwen liep Hanne Verbruggen al snel alleen aan het commando. Een beetje té snel, want uiteindeli­jk moest ze zich nog reppen om de Britse Barnes af te houden. Sowieso past zij voor Lissabon, omdat ze een marathon loopt in Valencia. Haar ticket zou naar Hanne Vandenbuss­che kunnen gaan, de derde van Roeselare. “Ik wil tonen dat ik er op mijn plaats ben.”

Ereplaatse­n voor Limburgers Cross Cup Roeselare –

op

Op de tweede manche van de Cross Cup in Roeselare is Dieter Kersten (ADD) bij de seniores op een verdienste­lijke zesde plaats geëindigd. Bij de vrouwen pakte master en clubgenote Mieke Gorissen eveneens een knappe zesde stek. Verder ereplaatse­n gingen naar Fien Peusens (ATLA) met een derde plaats bij de scholieren en Annelies Nijssen (ATLA) met een vijfde stek bij de juniores.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium