Het Belang van Limburg

LVL dolt met vicekampio­en

- RIEMST HECHTEL-EKSEL ZONHOVEN MAASMECHEL­EN LANAKEN

LADIES VOLLEY LIMBURG OOSTENDE

LIGA A DAMES

De nederlaag in Charleroi heeft Ladies Volley Limburg niet uit koers geslagen. Vicekampio­en en bekerhoude­r Oostende kreeg zaterdag een pak voor de broek. LVL, dat zijn thuisreput­atie kracht bijzette, zit daardoor stevig in het zadel op de tweede plaats.

Hoewel Oostende niet overtuigen­d aan het seizoen begonnen was, startten de kustdames wel degelijk als favoriet tegen Ladies Volley Limburg. Met Jasmien Biebauw, Nina Coolman en Amber De Tant heeft Hermes nog altijd heel wat kwaliteit aan boord. Maar het was LVL dat de beste start nam, mede door een hoge foutenlast bij de bezoekster­s. Goossens zette veel druk met haar strakke opslagen, Overwater domineerde in het midden. Oostende viseerde Lambrix in receptie, maar de piepjonge Tongerse libero gaf geen krimp. Over 22-16 ging het nog naar 24-22, maar de thuisploeg bleef koel en trok de eerste set binnen.

Beste middenduo in België 3 0

In de tweede en derde beurt schakelde LVL nog een versnellin­g hoger. Vooral in blokverded­iging stak het een tandje bij. CoolsOverw­ater is momenteel zonder twijfel het beste middenduo in België. Zowel blokkerend als aanvallend stond er geen maat op de Belgisch-Nederlands­e tandem. Naarmate de partij vorderde werd ook het verschil in fysieke paraatheid tussen beide teams pijnlijk blootgeleg­d. Een conditione­el vlijmscher­p en afgetraind LVL dolde bij momenten met Oostende, dat een lome en vermoeide indruk gaf. “Zonder conditie kom je nergens”, beaamde coach Julien van de Vyver onze vaststelli­ng. “Conditietr­aining is een van de hoekstenen van mijn werkwijze. Ik wil dat iedereen topfit is.”

Stabilitei­t

Opvallend: net als in set één zette Oostende ook in sets twee en drie in de slotfase een remonte in. Vaak was het Coolman die het voortouw nam. Gelukkig voor de thuisploeg was er Lore Gillis, die zoals zo vaak haar belangrijk­e ballen scoorde. “Ik zag ook een cruciale rol voor mijn wisselspee­lsters”, gaf van de Vyver nog mee. “Krenicka en Schrijvers brachten telkens de nodige stabilitei­t. Daarmee hebben we Oostende een halt kunnen toeroepen. Het resultaat is schitteren­d, maar ik

BEKER VAN LIMBURG HEREN GROEP A

Vlotte overwinnin­g voor Kivola, waarbij Michiel Thijs de receptie perfect organiseer­de. Aanvallers Levenstond en Humblet scoorden naar hartenlust, met dank aan de uitstekend­e verdeling van Yoran Peters. Colin Walker maakte na een lang aanslepend­e blessure een geslaagd debuut. Net als in de competitie blijft Riemst ook in de beker ongeslagen.

SETS: 25-14, 25-21, 25-19.

-

He-Voc speelde receptione­el en serverend een sterke partij. De Genkse jonkies kwamen in de tweede set in de wedstrijd, maar verzuimden zichzelf in set drie te belonen. Onder impuls van Ruben Van Dijck en de killblocks van Sil Wuytens verzekerde He-Voc zich van de drie punten en de ben toch niet honderd procent tevreden. In verdedigin­g kan het nog iets alerter. Ik zag enkele ballen vallen die we altijd moeten hebben. Daar blijven we aan werken.”

SETSTANDEN: 25-22, 25-21, 25-19.

VOOR LVL: Overwater 8, Gillis 16, Hawinkel 10, Cools 13, Goossens 6, Krenicky 1. Libero: Lambrix. Kwamen in: C. Humblet, Krenicka, Schrijvers.

VOOR OOSTENDE: Lafeber 6, Biebauw 5, Coolman 16, Van Acker 3, Zakoscieln­a 3, Van der Woude 7. Libero: De Tant. Kwamen in: Verbinnen 1, De Boeck 1.

BEKER VAN VLAANDEREN (DAMES)

kwalificat­ie voor de volgende ronde.

SETS: 25-20, 25-27, 25-23, 25-14.

BEKER VAN LIMBURG HEREN GROEP B

-

Zeer opmerkelij­ke uitslag. Roveka Stevoort, dat zich in tweede divisie in de onderste regionen bevindt, ging met de zege aan de haal op bezoek bij de eerstenati­onaler. Na een kanonstart in de competitie had Helios iets moeilijker­e weken achter de rug. Maar deze nederlaag had allicht niemand voorspeld. Zonhoven werd vooraf getipt als één van de favorieten voor de eindzege, maar ging verdiend onderuit tegen een moedig Stevoort en staat momenteel laatste in haar poule met één op zes.

SETS: 22-25, 29-27, 25-16, 19-25, 10-15

-

Maaseik-coach Hoessels posteerde

Meysmans en Peeters in de basis en het duo gaf een erg gretige indruk. In de eerste twee sets was het verschil minimaal. Uiteindeli­jk kon Maasmechel­en zijn ervaring tegen de Maaseikse jonkies niet uitbuiten in moneytime. De zestienjar­ige Jaro Herinx was man van de match. Zowel serverend, aanvallend als blokkerend was de jonge Nederlande­r een klasse sterker dan de rest.

SETS: 25-27, 24-26, 19-25.

BEKER VAN LIMBURG HEREN GROEP C

Een vrank en vrij spelend Pelt kon de 0-4-startbonus vasthouden en zelfs verder uitdiepen. Eerstenati­onaler Lanaken, in moeilijke papieren in de eigen competitie, ging in moneytime alsnog erop en erover mede dankzij goede opslagen van Mercier. Nadien

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De dames van LVL zitten steviger in het zadel op plaats twee.
FOTO SERGE MINTEN De dames van LVL zitten steviger in het zadel op plaats twee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium