Het Belang van Limburg

Moedig Achel stuit op te sterke thuisploeg

-

Tectum Achel heeft het zware tweeluik Roeselare-Aalst niet kunnen afsluiten met setwinst. Net als Knack bleek ook Lindemans, dat op eerherstel uit was na de bekerneder­laag tegen Haasrode-Leuven, een maatje te groot.

Na een korte studierond­e, zorgden enkele Achelse opslagmiss­ers voor 11-6. De foutenlast bleef te hoog aan Limburgse kant. Kaislasalo hamerde ze binnen en de thuisploeg freewheeld­e naar 1-0. In set twee kwam een moedig Tectum enkele keren op voorsprong. Het hield goed stand onder de zware servicedru­k en scoorde via de pipe. Staszewski had het lastig met het Noord-Limburgse blok en werd naar de kant gehaald. Invaller Claes kon wél de bakens verzetten. Samen met Gorski dichtte de ervaren aanvaller de kloof. In moneytime droomde Achel alsnog van setwinst bij 21-23. Maar een servicemis­ser en een foutje in verdedigin­g deden de voorsprong teniet. Met bloks op Polman en Van Dyck pakte Aalst ook de tweede set.

Set drie werd niet meer spannend. De Achelse receptie bleef overeind, maar halfweg plaatsten de Ajuinen een versnellin­g. Claes serveerde sterk, Smit en Kaislasalo mepten hun ploeg naar een verdiende 3-0. Achel was moedig en speelde met overgave, maar begint duidelijk haar twee geblesseer­de opposites Campforts en Schouren te missen.

SETS: 25-16, 25-23, 25-20. Aalst: Kaislasalo (14), Van Hoyweghen (1), Smit (11), Gorski (8), Van De Voorde (7), Staszewski (3), libero: Verstraete. Vielen in: Wiltenburg, Claes (8), Keel.

ACHEL: Van Dyck (10), van de Kamp (15), Polman (7), Bontje (1), Verschuere­n (2), Koelewijn (6), libero: Brouns. Vielen in: Zoodsma (2).