Het Belang van Limburg

Wisselvall­ig Maaseik recht rug

- GEETBETS STEVOORT HELCHTEREN RIEMST ALKEN

MAASEIK HAASRODE-LEUVEN EUROMILLIO­NS LEAGUE 3 1

Medekoplop­er Maaseik versus nummer vier Haasrode-Leuven. Op papier een mooie affiche. Toch waren er veel lege plaatsen in de Steengoed Arena. De nederlaag van enkele dagen eerder, in de heenmatch van de halve finale van de beker, zinderde allicht nog na. Bij de spelers leek dat in de openingsfa­se niet het geval. Maan en vooral Semeniuk mepten een degelijk Maaseik al snel naar 12-7. Haasrode-Leuven was te tam en de foutenlast lag te hoog. Baetens werd warm onthaald, maar zat niet in de match. In een rotvaart was de eerste set voorbij. Zonder dat Maaseik daar veel moeite voor moest doen, want ook bij de thuisploeg draaide het niet altijd soepel. Er waren opflakkeri­ngen, maar coach Banks moest zich geregeld kwaad maken. Zijn team liet Leuven meermaals onnodig terugkeren. Gelukkig voor de thuisploeg was er Semeniuk, die opnieuw een stabiele partij speelde. Na een moeizame tweede set knokte Maaseik zich in set drie opnieuw naar enkele kloofjes. Maar onder impuls van Van Walle en een goed ingevallen Hofmans gingen de bezoekers erop en erover. Dronkers had in moneytime een zeldzaam dipje in receptie en een hoge bal dwarrelde voorbij elke Maaseikena­ar binnen.

Banks schudt ze wakker

Nadien was er beterschap. Semeniuk bleef scoren en ook Maan stond op. Banks schudde zijn mannen op tijd wakker in timeouts, Greenyard freewheeld­e naar de zege. Bij momenten was het moeizaam, maar de Maaslander­s kon de thuisploeg haar aanvallers moeilijk in stelling brengen. Bij Pelt nam het enthousias­me en geloof set na set toe. Verdedigen­d stond het als een huis en blokkerend realiseerd­e het bijna 20 winnende bloks. De uitploeg, met uitblinker­s Da Silva en Verhees, zag een sterke teampresta­tie bekroond met een stunt.

SETS: 25-21, 16-25, 16-25, 22-25.

-

In moneytime van een spannende set één kregen beide teams setballen, maar trok Geetbets aan het langste eind. In set twee en drie was de thuisploeg stabieler en volwassene­r. De foutenlast ging omlaag en de zege was binnen. “Ik ben tevreden dat de gasten die vandaag hun kans kregen, die ook gegrepen hebben. Kijk naar Pawlowksi bijvoorbee­ld. Hij was de uitblinker”, aldus Bevo-coach Roel rechtten wel de rug na de klap van woensdag. “Het waren vooral momentopna­mes waarin we minder scherp waren. Die werden ons fataal”, vond Jelte Maan. “Iets dat net als vorig jaar in dit stadium van het seizoen terugkeert. Er zijn periodes waarin we plots niet meer weten wat we aan het doen zijn. Dat moet eruit.”

Ook tegen VHL was het met vallen en opstaan. “We lieten hen soms te gemakkelij­k terugkomen. Maar vergeet niet dat Leuven een goed team is.” Greenyard kan zich nu voorbereid­en

SETS: 29-27, 25-19, 25-23.

BEKER VAN LIMBURG DAMES GROEP A

De derby draaide uit op een wisselvall­ige partij langs beide kanten. Wel kreeg het publiek veel lange rally's te zien, waarin Hasselt uiteindeli­jk aan het langste eind trok. Vooral de harde aanvallen van een sterk spelende Schaekers deden Stevoort pijn.

SETS: 25-16, 21-25, 20-25, 25-11, 13-15.

BEKER VAN LIMBURG DAMES GROEP B

-

In tweede divisie doen beide teams het uitstekend met respectiev­elijk een tweede en eerste plaats. Leider Stalvoc bleek echter een stevig maatje te groot in de beker. Hoeyberghs en Bongaerts hielden HVC nog in het spoor, maar de op de terugmatch in de beker. Is er een mirakel nodig? “Zo zou ik het niet noemen”, counterde Maan. “In Kazan moeten winnen met 1-3, dat is een mirakel. Het is altijd nipt tussen Maaseik en Roeselare. We gaan all-in op Schierveld­e. In het verleden wonnen we daar toch ook al (knipoog).” SETS: 25-18, 25-21, 21-25, 25-16.

MAASEIK: Maan (15), Semeniuk (19), Kvalen (16), Kindt (10), Zimmerman (3), libero: Dronkers, Aganits (1). Vielen in: Wojcik (1), Folguera, Thys (2).

HAASRODE-LEUVEN: De Paepe (3), Pardon (5), Peters (7), Blondeel (1), Van Walle (22), libero: Albert, Baetens (9). Vielen in: Cosemans (2), Hofmans (8). aanvalskra­chtige Deckers leidde een serverend sterk Beverlo naar 0-1. In een evenwichti­ge tweede set maakte de dubbele wissel van coach Haest het verschil. Invaller Koterba serveerde een definitiev­e kloof bij mekaar. Ook nadien drukte Stal door. Coomans en Deckers bleken onhoudbaar. HVC probeerde wel, maar was niet opgewassen tegen een scherp en stabiel Stalvoc.

SETS: 21-25, 18-25, 16-25.

BEKER VAN LIMBURG DAMES GROEP C

Makkelijke en logische zege voor Kivola, dat op geen enkel moment in de problemen kwam. Louis en Piraprez draaiden vlot op de hoeken. De Sparvoc-aanvalster­s werden het zwijgen opgelegd met zware opslagdruk. In set drie boden Vanlent en Sohl namens Lanaken

EUROMILLIO­NS LEAGUE

Gr. Maaseik - Haasrode Menen - Gent

Aalst - Achel Waremme - Roeselare 1 Aalst

2 Roeselare

3 Gr. Maaseik 4 Haasrode

5 Achel

6 Menen

7 Gent

8 Waremme

PROGRAMMA

7 7 7 7 7 7 7 7

ZATERDAG 07-12-19

20.30 Roeselare - Gent

20.30 Achel - Menen

20.30 Haasrode - Aalst ZONDAG 08-12-19

14.00 Waremme - Gr. Maaseik 6 6 6 4 3 2 1 0 1 1 1 3 4 5 6 7 19-3 19-6 18-6 13-14 10-13 9-19 9-18 3-21 3-1 3-2 3-0 0-3 18 18 18 10 9 5 5 1 nog wat weerwerk, maar verder dan 25-23 kwamen de bezoekster­s niet. Opvallend: de scheidsrec­hter kwam een uur te laat opdagen, waardoor de opwarming gestaakt werd en de wedstrijd ook later aanving dan gepland.

SETS: 25-20, 25-18, 25-23.

EERSTE DIVISIE DAMES

Zevende opeenvolge­nde overwinnin­g voor Alken, dat zo over VC Zoersel naar de leiding springt. Jeval had de bekermatch van zaterdag duidelijk goed verteerd. Veltem, dat na een moeilijk seizoensbe­gin vol blessures stilaan op toerental komt, ging goed mee in de eerste set. Maar een collectief sterk Alken bleef bij de les. Angelique Vandebroek speelde zowel aanvallend als verdedigen­d een knappe wedstrijd in het middencomp­artiment.

SETS: 27-25, 25-18, 25-15.

Nuijts.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Coach Banks met snor! moest zijn troepen geregeld tot de orde roepen.
FOTO DICK DEMEY Coach Banks met snor! moest zijn troepen geregeld tot de orde roepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium