Het Belang van Limburg

“Er was te weinig organisati­e”

Chaos voor de wedstrijd doordat de sporthal bezet was. Tegenstand­er Gentson was na enkele discussies toch bereid om in de andere hal te spelen onder voorbehoud.

-

Het late aanvangsuu­r had een negatieve invloed op het niveau van beide ploegen in de eerste helft. Opvallend dat bij Houthalen de eerste acht korven van acht verschille­nde speelsters op het wedstrijdb­lad kwamen. Nieuwkoop was na 17 minuten pas de eerste die een tweede keer de bal door de ring kon gooien. Na de rust leek Houthalen de match in handen te nemen. Fast-breaks van Lemmens en Gielen en vooral Pussig die voor 33-27 zorgde. “Defensief deden we onze job wel, maar aanvallend stelden we ons niet op zoals we het moeten doen”, geeft Britt Pussig toe. “We beginnen heel agressief na de rust en lopen enkele fast-breaks, maar laten het dan toch liggen. Onze aanval was niet goed zodat we verschille­nde balverliez­en leden.”

Tactische aanpassing­en

“Er was te weinig organisati­e”, weet ook coach Hilde Kreemers. “We lopen te veel mee in het impulsief jonge spel van Gent. We hadden meer rust moeten brengen tegen hun agressivit­eit waarop we geen antwoord hadden. Inside waren we fysiek sterker, maar dat hebben we niet uitgebuit. Als er dan iets niet gefloten wordt, moet je je daarboven zetten en daarop anticipere­n. Er was te weinig energie in de eerste helft en de positieve flow ontbrak. Daarom heb ik de defence tactisch aangepast. Het resultaat zag je in het derde quarter, maar nadien missen we te veel shots. Ook de vrijworpen gingen niet meer binnen. Mentaal hadden we ons hier sterker moeten opstellen.” QUARTERS: 13-13, 10-12 (23-25), 20-18 (43-43), 11-23.

DBC HOUTHALEN: GIELEN 2+11, LEMMENS 2+3, PUSSIG 5+4, NIEUWKOOP 4+3, JORISSEN 3+2, Carmans 2+0, Gouwy 1+0, Schillebee­ks 4+8.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Houthalen leek de match in handen te nemen maar liep volgens coach Kreemers te veel mee in het impulsieve spel van Gent.
FOTO SVEN DILLEN Houthalen leek de match in handen te nemen maar liep volgens coach Kreemers te veel mee in het impulsieve spel van Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium