Het Belang van Limburg

Bocholt verlaat Europa met opgeheven hoofd

-

BOCHOLT LOGROÑES LA RIOJA

EHF-EUROPABEKE­R De zesde Europese campagne van Achilles Bocholt zit erop. Na de 37-26-nederlaag in de heenwedstr­ijd bogen de moedig spelende Noord-Limburgers ook in eigen huis met 31-36 het hoofd voor de Spaanse topclub Logroño La Rioja.

E31 36 en prestigeze­ge in een volle Damburg kwam er niet, maar wat de Belgische kampioen zijn publiek voorschote­lde was handbal van uitstekend­e makelij. Bocholt maakte oorlog in de eerste helft. Het nummer vier uit de Spaanse competitie, dat onlangs maar nipt van

Barcelona verloor, slaagde er in de eerste helft niet in afstand te nemen. Meer nog, Bocholt nam zelfs een paar keer de leiding en had bij een 16-17-score aan de rust nog uitzicht op die zo begeerde stunt. En ook bij een 21-24-score (40’) geloofde de thuisaanha­ng er nog in. Maar dat optimisme verdween in de daarop volgende tien minuten waarin de Spanjaarde­n een kloof van zeven doelpunten sloegen (24-31). Daar bleven er na de volle zestig minuten nog vijf van over.

Spooren was met acht doelpunten topschutte­r bij de Limburgers, maar ook doelman Leroy speelde zich in de kijker. Hij werd een kwartier voor tijd vervangen door Gijbels en ook de 23-jarige lijkt helemaal klaar voor het grote werk. “Dit zijn de wedstrijde­n waar je naar uitkijkt”, aldus Gijbels. “En dan op een kwartier tijd tegen deze topclub zes stops laten optekenen maakt het alleen maar mooier.”

Veel tijd om te genieten is er niet. “Dinsdag is het in Visé opnieuw oorlog”, vervolgt Gijbels. “Met drie punten voorsprong op Visé kunnen we in de BeNeleague een stootje verdragen, maar winnen tegen de tweede van vorig seizoen wordt een uitdaging.”

Zware blessure Meijer?

Bocholt verlaat met opgeheven hoofd het Europese toneel, maar de blessure van Martijn Meijer werpt een schaduw. Gevreesd wordt dat Meijer, die donderdag zijn 28e verjaardag viert, dit seizoen niet meer in actie komt.

BOCHOLT: Alberts, Wertelaers 3, M. Lamers, Winters 3, Kooijman, Cremers 2, Gijbels, Spooren 8, Valkenborg­h 2, Leroy, J. Lamers 2, Driesen 2, Roelants, Kedziora 2, Colman 3, Meijer 4.

LOGROÑO: Perez Molina, Sanchez-Migallon 2, Dapiran 5, Balenciaga Azcue 1, Kusan, Scott Junior 4, Ligetvari 5, Moreira Rodriguez 3, Kukic 1, Hernandez Ferrer, Ortiz Badillo 3, E. Cadarso Caballezro 4, D. Cadarso Caballero 3, Garciandia Alustiza 3, Hackbarth.2.

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Thomas Driesen neemt de Spanjaarde­n onder vuur.
FOTO PATRICK SMETS Thomas Driesen neemt de Spanjaarde­n onder vuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium