Het Belang van Limburg

Beverlo “parkeert de bus” vindt ex-coach

Thuisspele­r Achadoud die in de slotminuut nog voorlangs knalt na een misverstan­d en bezoeker El Garrouji die zich helemaal op het eind nog verslikt. Het muntje kon in beide richtingen vallen, maar verdiende Houthalen La Baracca de stuiver niet gewoon?

-

Dat was alleszins de algemene teneur na het laatste fluitsigna­al. De bezoekers toonden meer honger, meer initiatief. “Oké, Beverlo kreeg ook een paar goeie kansen”, bekende de Houthalens­e coach Kevin Meijer, vorig seizoen nog kampioen met Beverlo. “Maar je kan niet zeggen dat Beverlo er voetballen­d op vooruitgeg­aan is sinds mijn vertrek. Het parkeerde de bus. We hebben perfect hun looplijnen in de omschakeli­ng eruit gehaald en dominant op hun helft gevoetbald. We hielden Willems en Achadoud uit de match, niet vanzelfspr­ekend. We werken hard en worden met de week beter, maar helaas vergeten we onszelf te belonen. Ik had nog zo gewezen op hun corners en toch scoren ze eruit. Anders winnen we met 0-1... De laatste pass moet ook nog beter en Wes keepte jammer genoeg de perfecte match.”

Wes dat is Beverlo-doelman Wesley Conte. De kapitein haalde er gemaakte goals van Kaddouri en El Garrouji uit. “We stonden goed, ze kregen niet zo heel veel kansen”, vond hij. “Maar wel grote. Ach, het was zeker niet onze beste wedstrijd. Wij hadden offensief geen antwoorden. Voor mij was het fijn om er na zes weken vier weken interlandb­reak en twee weken door een scheurtje in de lies - meteen terug te staan.” De liesblessu­re liep Conte op in het cafévoetba­l, waar hij furore maakt als… rechtsbuit­en. Coach Fabrizio Coppola trad zijn doelman bij. Maar hoe zit het nu met die bus? “We gaven hen bewust de bal”, gaf de oud-internatio­nal toe. “1 tegen 1 hebben ze meer kwaliteit en we wilden weinig goals slikken. Maar het klopt dat we in balbezit te weinig gebracht hebben, zij waren vandaag beter in de omschakeli­ng. Al loopt het misschien anders als Niels Willems kort na de rust 2-1 maakt. Nu moeten we terecht vrede nemen met een punt.”

Kaddouri uit schaduw

Het slotwoord was voor bezoeker Imad Kaddouri, die achterin een puike match speelde en op zijn 27ste - en heel wat omzwerving­en - eindelijk uit de schaduw van zijn broer en Hasselt-speler Ilias treedt. “Ilias blijft de topper thuis, daar heb ik lang vrede mee”, lachte Imad. “Maar ik voel veel vertrouwen van de coach en ons voetbal ligt mij. Iedereen ziet dat we steeds meer klikken. Naast het veld was dat al en nu ook op het veld. Nu dat tikkeltje geluk nog .” Iets voor vrijdag tegen leider Pibo Hoeselt?

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Zowel El Garrouji (l.) als Achadoud lieten na hun ploeg in de slotminuut de zege te schenken.
FOTO RAYMOND LEMMENS Zowel El Garrouji (l.) als Achadoud lieten na hun ploeg in de slotminuut de zege te schenken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium