Het Belang van Limburg

Sporting blijft steken op brilscore

-

SP. HASSELT SK PEPINGEN-HALLE TWEEDE AMATEUR B 0 0 Goed combineren, veel kansen creëren en leuke combinatie­s op de mat leggen. Sporting Hasselt deed eigenlijk alles goed. Behalve scoren. En dat is natuurlijk wel essentieel om de drie punten thuis te houden.

De bezoekers begonnen snel en hevig aan de partij maar Sporting nam direct daarna het heft in handen. “Eigenlijk stond er maar één ploeg op het veld. We zijn inderdaad pas wakker geschoten na enkele minuten. Toen hadden zij er al een paar kansjes opzitten”, aldus kapitein Ruben Janssen. “De energie die we in de eerste helft hebben verbruikt, hadden we moeten omzetten in doelpunten. Maar dat gebeurt niet en zij spelen vanuit een sterk blok. Dat kost veel moeite om te ontregelen, maar dat lukte wel.

Jammer dat we dan niet kunnen scoren. Sommige van onze bepalende spelers komen nog maar net uit blessure. Zij kunnen dat tempo nog geen 90 minuten volhouden.” Daardoor was het na de pauze ook een stuk minder. Bounou - alweer erg sterk in de eerste helft deemsterde wat weg en ook N’Koyi kwam na de rust niet meer echt in het stuk voor. Sporting zag nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel maar moest zeker ook alert blijven voor de tegenprikk­en van Pepingen-Halle. Doelman Ghijsens moest uiteindeli­jk nog tussenkome­n om de 0-1 te vermijden. Een rustig avondje zat er dus alweer niet in voor Hasselt. “We hebben het moeilijk om ons overwicht in doelpunten om te zetten. We blijven proberen, want kansen creëren lukt wel.”

SPORTING HASSELT: Ghijsens, Janssen, Verbeeck (66’ Efekia), Wijnen (66’ Turan), Deville, Bracké, Bastiaens, N’Koyi (77’ Schenk), Bounou, Aka, Claes.

HALLE: Deweerdt, Sarkic, Bourgeois, Houssane (46’ Ertveldt), Pé, Baras (22’ Lo), Ngadira (62’ Van Belle), Dailly, Neef, Vandenbran­de, Diakhité. GELE KAARTEN: Janssen, Bastiaens, Neef, Bourgeois.

SCHEIDSREC­HTER: Colenbunde­rs. TOESCHOUWE­RS: 400. (jfz)

?? FOTO SERGE MINTEN ?? Ook Hasselt-spits Claes kwam niet tot scoren toe.
FOTO SERGE MINTEN Ook Hasselt-spits Claes kwam niet tot scoren toe.