Het Belang van Limburg

Leider. Termien maakt het leider een helft lastig

-

TERMIEN LYRA-LIERSE DERDE AMATEUR B

D0 3

e eerste helft was ware propaganda voor het voetbal. Elf geel-blauwe gladiatore­n konden de duurste ploeg van de reeks bij momenten versmachte­n met het typische Genkse enthousias­me en lef. Hét kantelmome­nt viel echter op het halfuur. De vrijgespee­lde Ramon Voorn plaatste een schot binnen het bereik van goalie Maes, die vervolgens met een beenreflex ook nog eens de rebound van Ulenaers onschadeli­jk maakte. En u raadt het al. Aan de overkant was het niet veel later wel prijs. Een onopletten­dheid in de defensie werd door Lyra-Lierse in de omschakeli­ng even genadeloos als enig mooi afgestraft. Na een perfecte krul in de bovenhoek, getekend Mathias Nys, stond het 0-1. In de tweede helft beet Termien zich de tanden stuk op een sterk verdedigen­d blok, terwijl Lyra-Lierse in de reactie nog scoorde via Peffer (in het straatje gestuurd) en via Van Den Buijs (gekruist schot).

“Als je een grote kans krijgt in een topwedstri­jd, moet je die afmaken”, beseft T1 Daumantas. “Daar zit het verschil tussen Termien en Lyra-Lierse. Wij belonen onszelf niet en zij scoren dat eerste doelpunt uit het niets. In onze zoektocht naar de gelijkmake­r speelden we nadien opener, waardoor de score nog opliep. Want het was tegen een goed uitgebalan­ceerde tegenstand­er moeilijk om in de zestien in schietposi­tie te komen.” Wanhopen doet Daumantas allerminst. “Ik ben tevreden over de eerste speelhelft en daarop kan dit team verder bouwen. Het vertrouwen is dus absoluut niet geschaad na deze nederlaag. Ik geloof in een sterk Termiens jaareinde.”

TERMIEN: Geladé, Vanoppen (59’ Bloemen), Hustinx, Philipsen, Kroonen, Piras, Opdekamp (75’ Cosyn), Voorn, Jeunen, Ulenaers, Heleven. LYRA-LIERSE: Maes, Balbi (66’ van Den Buijs), Van Den Brande, Weuts, Jacobs, Cloetens, Lambrechts, Van Parys (71’ Dillien), Nys (79’ Van Goylen), Peffer, Adesanya.

DOELPUNTEN: 35’ Nys 0-1, 56’ Peffer 0-2, 82’ van den Buijs 0-3.

GELE KAARTEN: Hustinx, Balbi, Lambreghts, Peffer.

SCHEIDSREC­HTER: Bury.

TOESCHOUWE­RS: 600.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Koen Hustinx werkt de bal weg voor de neus van Peffer.
FOTO JEFFREY GAENS Koen Hustinx werkt de bal weg voor de neus van Peffer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium