Het Belang van Limburg

Van Geneugden doet partij kantelen met twee treffers

-

KVK BERINGEN FC HELSON DERDE AMATEUR B

M3 2

et een gelijkspel kon ik vanavond genoegen nemen, en dat was ook terecht geweest”, oordeelde Helson-trainer Geert Persoons. “Voor rust scoren zij een doelpunt na balverlies bij ons en aan de overzijde was Van Hoegee twee keer gevaarlijk, waarvan één bal op de paal.” Op aangeven van Er zorgde Driessen voor de 1-0-ruststand.

De openingsfa­se na rust was voor Helson en na twee snelle uitbraken deden Agten en Geerts de partij kantelen: 1-2. “Ik heb mij inderdaad kwaad gemaakt tijdens de rust en dat miste zijn effect niet want nu was er wel meer gedrevenhe­id en moest Beringen achteruit. Waarom kan dit niet vanaf de eerste minuut?” Met twee wissels kantelde de partij in het slotkwarti­er opnieuw in het voordeel van de thuisploeg. “Die luxe heb ik niet op de bank. Integendee­l, Prevot en Agten moesten na weken afwezighei­d meteen starten. En dan krijgt Agten in de slotminuut de bal nog ongelukkig tegen zijn arm. Volgens de nieuwe regels is dat strafschop, maar wij zijn wel de pineut”, zuchtte Persoons.

Gouden wissel

Bij zijn eerste baltoets zorgde de net ingevallen Van Geneugden voor de gelijkmake­r. Beringen wou meer en Mortaziq (knal op de kruising), Reynders en Eren bleven doelman Coenen bestoken. Bij een zeldzame Helson-uitbraak knalde Geerts onbesuisd over. In de slotminuut werd de overwinnin­gsdrang van Beringen toch beloond. “Er was wat twijfel over wie de strafschop moest nemen. Normaal ben ik de eerste man maar omdat ik op de bank begon, was het de beurt aan Eren”, verduideli­jkte Van Geneugden. “Hij liet toch de eer aan mij. Vorig jaar miste ik er geen enkele. De bal was wel niet zo goed getrapt, maar dat is volgens mijn vader Ronny onbelangri­jk. Als het maar goal is. Ik was uiteraard ontgoochel­d toen ik om half zeven vernam dat ik op de bank moest starten maar ik heb mijn hoofd niet laten zakken. Ik heb geantwoord met mijn eerste doelpunten van het seizoen. Als invaller was mij dat nog nooit gelukt. Dit is weer een match om in te kaderen”, zei Yannick trots.

“Iedereen verdient pluim”

Ook zijn trainer was uiteraard in zijn nopjes. “Voor de tweede week op rij scoren de invallers. Zo moeten ze reageren. Ik koos voor meer diepgang en daarom stonden N’Shole, terug uit schorsing, en Driessen, na zijn sterke invalbeurt vorige week, aan de aftrap. Vandaag verdient iedereen een pluim. Ik wil met 20 punten de winterstop ingaan, daarom zijn dit weer drie belangrijk­e punten”, aldus Barka.

BERINGEN : Maes, Put, Claes, Taktak, Lauwen, Creyns, Er, Eren, N’Shole (76’ Reynders), Driessen (67’ Van Geneugden), Mortaziq. HELSON: Coenen, Thuwis, Prevot, Vanhees, Agten, Riayni, Daniëls, Wielemans, Van Hoegee, Bennassar, Geerts.

DOELPUNTEN: 17’ Driessen 1-0, 50’ Agten 1-1, 60’ Geerts 1-2, 70’ Van Geneugden 2-2, 90’ Van Geneugden (strafschop) 3-2.

STRAFSCHOP: 89’ Van Geneugden (omgezet). GELE KAARTEN: Creyns, Eren, Mortaziq, Thuwis.

SCHEIDSREC­HTER: Berckvens. TOESCHOUWE­RS: 150.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Bennassar baant zich een weg tussen Eren en Creyns.
FOTO RAYMOND LEMMENS Bennassar baant zich een weg tussen Eren en Creyns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium