Het Belang van Limburg

DERDE AMATEUR B

-

HEUR-TONGEREN SINT-LENAARTS 2 1

In de eerste helft waren de bezoekers zeker niet de mindere ploeg maar Heur-Tongeren was erg efficiënt in de afwerking. Een schot van Geybels ging via de voet van Troosters in doel: 1-0. De vroege voorsprong verlamde de thuisploeg. Vandecaets­beek moest enkele malen zijn kunnen tonen op pogingen van Van Asten en Cheprassov. Balverlies van Dingenen op het middenveld stelde Koçak in staat om de Tongerse goalie in twee tijden te vloeren: 1-1. De thuisploeg schoot opnieuw wakker. Een perfect aangesnede­n vrije trap van Otero Perez werd door Geurts met het hoofd verlengd in de verste hoek. In een mindere tweede helft bleef Houtvenne naarstig op zoek naar de verdiende gelijkmake­r maar de

Tongerse defensie stond pal. “We hebben bewezen dat we ook op een andere manier kunnen winnen”, aldus Dupain (foto). “Houtvenne heeft ons doen afzien, maar wij hebben op karakter de drie punten gepakt.”

HEUR-TONGEREN: Vandecaets­beek, Geybels (75’ Tans),Weckx, Vanderhove­n, Wagemans, Dingenen, Geurts, Ibricic (85’ Ketelslege­rs), Camara (89’ Libotte), Dupain, Otero Perez. HOUTVENNE: Pauwels, Van Bauwel, Van Aerschot, Koçak, Ven, De Winter (69’ Vanbeginne), Wouters (46’ Cannaerts), Van Asten, Troosters, Vervoort, Cheprassov. DOELPUNTEN: 7’ Geybels 1-0, 27’ Koçak 1-1, 39’ Geurts 2-1.

GELE KAARTEN: Wagemans, Ibricic, Van Bauwel, Wouters.

SCHEIDSREC­HTER: Olaerts. TOESCHOUWE­RS: 250. (matr)

CITY PIRATES - ESP. PELT

Pelt kwam na een goed halfuur op achterstan­d op vrije trap. Put stelde op hoekschop van Goossens gelijk. Een logische draw leek in de maak maar in de slotminute­n kreeg Pelt het deksel op de figuurlijk­e neus. T1 Benny Lunenburg kon zijn ploeg niks verwijten: “De 2-1 was zuur op een onterechte vrije trap. We speelden dan alles of niks en kregen op de counter zo nog een derde goal te slikken. Het tij moet dringend keren.”

CITY PIRATES : Schrauwen, Verboven, Van den Bogerd, El Jatari (63’ Sefinani), Van Hove, Fall (86’ Misovic), Ernst, Kwik, Baert, Wilms, Dreesen.

ESP. PELT: Vanhengel, Joosten, Van de Kerkhof, Van Hees, Swolfs, Black (84' Kusters), Goossens, Verbiest (80' Brouwers), Corstjens, Koç. DOELPUNTEN: 36' Ernst 1-0, 66' Put 1-1, 89' Verboven 2-1, 90' Ernst 3-1.

GELE KAARTEN: Baert, Van Hove, Joosten, Van Hees.

SCHEIDSREC­HTER: Theuwissen. (path)

3-1

ST.-LENAARTS - B-WW

3-3

In minuut 78 leken de bezoekers met een man minder én een 3-0 achterstan­d een vogel voor de kat maar dan geschiedde het mirakel van Sint-Lenaarts. In een mum van tijd realiseerd­en Sanwo en Schoubs de aansluitin­gstreffers. De knoeiende thuisploeg leek toch te gaan winnen, tot Sanwo in blessureti­jd de 3-3 lukte.

ST.-LENAARTS: Vermeylen, Kenis, Van Minnebrugg­en, Bevers (88’ Van Hoydonck), Vertommen, Daoudi, Vogels, Wouters, Lansu (71’ Elharchi), Naqqadi, Da Rocha (82’ Gysels). BILZEN-WALTWILDER: Dengis, A. Cascio, Theunissen, Appermont (69’ T. Lacroix), Soto, Wijnen, Schoubs, Swijngedou­w, Annab, Zejnilovic, Sanwo (93’ Willems). DOELPUNTEN: 47’ Naqqadi 1-0, 59’ Naqqadi 2-0, 78’ Bevers 3-0, 79’ Sanwo 3-1, 81’ Schoubs 3-2, 92’ Sanwo 3-3.

GELE KAARTEN: Daoudi, Swijngedou­w, Schoubs, Soto, L. Cascio, Theunissen.

RODE KAART: 47’ Swijngedou­w (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Cayir. (matr)