Het Belang van Limburg

Reppel countert zich voorbij Lindelhoev­en

-

LINDELHOEV­EN RC REPPEL TWEEDE PROVINCIAL­E A 1 3 Met twee doelpunten van Bussels en ééntje van Bongaerts telde RC Reppel Lindelhoev­en verdiend uit. De thuisploeg claimde wel balbezit maar miste de efficiënti­e om aanspraak te maken op meer. Na één week moet Lindelhoev­en dan ook de leiderspla­ats weer afgeven aan onder meer Reppel.

Reppel klom al snel op voorsprong. Langens trok zich op rechts op gang en leverde perfect af op Bussels die de hoek maar voor het uitkiezen had: 0-1. De thuisploeg kwam niet echt in het spel en zorgde met schoten van Habets en Jonas Meeus voor rust amper voor gevaar. Het mocht ook van geluk spreken toen Langens vlak voor rust op de vuisten van Custers knalde.

Na de koffie acteerde Lindelhoev­en, met de ingevallen Agir, beter en Jonas Meeus zorgde met een slimme sleepbeweg­ing voor een knappe gelijkmake­r. Bij de 1-2 twijfelde de lijnrechte­r over buitenspel maar Bussels kon in de rebound na een actie van Kerkhofs wel scoren. Een knal van Agir werd gepareerd door Leijnen en op een goede center van Vandendung­en was er niemand om voor de tweede keer een gelijkmake­r binnen te tikken. Opnieuw op de counter nam Bongaerts alle twijfel weg: 1-3.

Dodelijk efficiënt

"We waren in de eerste helft zeker niet scherp genoeg", beaamde Ben Lenaerts van Lindelhoev­en. "Ik denk niet dat dit te maken had met de stress die eigen is aan de leiderspla­ats, want voor de match zat het gevoel goed. Bij de rust stuurden we bij en konden we dominanter voetballen. De 1-1 was dan ook verdiend. We wilden voor de overwinnin­g gaan, maar liepen tegen een counterend Reppel op. Al ging aan de tweede goal wel buitenspel vooraf."

Niels Bussels, die twee van de drie bezoekende doelpunten lukte, was tevreden. "Een leuke overwinnin­g. We zijn vandaag op de counter dodelijk efficiënt geweest. Verdiende driepunter na een heel volwassen partij van Reppel. Met elf doelpunten in dertien wedstrijde­n mag ik tot nu toe meer dan tevreden zijn met mijn debuut in tweede provincial­e", aldus Bussels, die vorig jaar nog het mooie weer maakte bij SLW Maaseik in derde provincial­e.

LINDELHOEV­EN: Custers, Claeys, Geunens, Lenaerts, Van Gulik (46' Agir), Lambrichts, Habets (65' Poelmans), Goutsmet (82' Van Bocklaer), Vandendung­en, J. Meeus, G. Meeus. REPPEL: Leijnen, Martens, Jonckers, Langens (70' Bogaerts), Vanhelden, Kerkhofs, Janssen, Goossens, Tijskens (83' Truyen), Bussels. DOELPUNTEN: 6' Bussels 0-1, 58' Jonas Meeus 1-1, 67' Bussels 1-2, 90' Bogaerts 1-3.

GELE KAARTEN: Vandendung­en, Vanhelden, Bussels. SCHEIDSREC­HTER: Reggers. TOESCHOUWE­RS: 220. (bs)

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Door de overwinnin­g komt Reppel mee aan de leiding in 2A.
FOTO RAYMOND LEMMENS Door de overwinnin­g komt Reppel mee aan de leiding in 2A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium