Het Belang van Limburg

Kolmont wint Loonse derby

-

KOLMONT HOEPERTING­EN

TWEEDE PROVINCIAL­E B 4 1 Ondanks een vroege achterstan­d heeft Kolmont de Loonse derby tegen Hoeperting­en naar zijn hand gezet. Onder impuls van Glenn Diels, twee goals én een assist, werd het een lange Spartaanse nacht.

Martijn Froidmont opende al snel de score. Een kwartier later gingen de Spartanen via rake langeafsta­ndsrakette­n van Glenn Diels en Tim Tesch op en over de bezoekers. Kristof Brouns had geregeld de 3-1 aan de voet, maar met de inbreng van Stijn Tomsin kantelde de derby naar de bezoekers. De gelijkmake­r hing in de lucht, maar halfweg de tweede helft zette Diels met een fenomenale assist Dieter Knaepen op weg naar de 3-1. Match gespeeld en Sparta kroonde zich tot ‘Ploeg van de stad Loon’.

Een vaststelli­ng die bij Hoeperting­en-doelman Kenneth Claes een enorme ontgoochel­ing uitlokte. “We kwamen met andere verwachtin­gen naar hier. We startten sterk en scoorden, maar dan pakten we het te gemakkelij­k op. Door die vroege voorsprong liepen we rond met te veel vertrouwen, alsof ons niets kon gebeuren. We kwamen voor winst, maar ik moet toegeven dat dit Sparta de betere ploeg was.”

In afwezighei­d van de geschorste aanvaller Charlie Vanempten dropte Sparta-trainer Yannick Digneffe verdediger Tim Tesch in de voorlinie. Een meesterzet, want Tesch scoorde. “Dit seizoen heb ik al als rechts- en linksback gespeeld. Eenmaal als rechtsvoor en deze keer als linksvoor. Het maakt niet uit, als ik maar speel.” KOLMONT: Barée, Tesch (85’ Hardies), Neven, Manshoven, Collas, Diels, Nulens, Weeghmans, Brouns (70’ Vanlessen), Lowet, Knaepen (88’ Proesmans).

HOEPERTING­EN: Claes, Goffin (70’ Soubry), Gielen, Lemmens, Froidmont, Blom, Lacroix, Vanholst (24’ Tomsin), Decatte, Robijns (65’ Stieners), Rochus.

DOELPUNTEN: 5’ Froidmont 0-1, 10’ Diels 1-1, 16’ Tesch 2-1, 70’ Knaepen 3-1, 89’ Diels 4-1. TOESCHOUWE­RS: 185.

SCHEIDSREC­HTER: Mesotten. (gesi)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Bezoeker Gielen (links) kopt de bal weg voor de neus van gelegenhei­dsaanvalle­r Tesch (rechts).
FOTO SERGE MINTEN Bezoeker Gielen (links) kopt de bal weg voor de neus van gelegenhei­dsaanvalle­r Tesch (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium