Het Belang van Limburg

Vechmaal en Vliermaal delen de punten na pittige topper

-

VECHMAAL VLIERMAAL DERDE PROVINCIAL­E C 1 1 De topper tussen Vechmaal en Vliermaal eindigde op een billijk gelijkspel. De supporters zagen een pittig duel met een scheidsrec­hter die (soms te) veel toeliet.

De meeste dreiging voor de rust kwam van de thuisploeg, al had Schroyen de beste kans. Hij kopte tegen de paal. Na de pauze kwam Vechmaal op voorsprong via Halim maar enkele minuten later profiteerd­e Gérimont van een zeldzaam foutje van doelman Vrancken om er 1-1 van te maken. Beide teams kregen nog enkele goede mogelijkhe­den, maar de score veranderde niet meer.

Tumult

Vechmaal-trainer Gino Hermans hekelde de wedstrijdl­eiding: “Wij speelden niet goed vandaag, maar dat was ook onmogelijk door de lakse leiding. Vliermaal was duiNu delijk niet gekomen om te voetballen, de scheidsrec­hter had veel sneller moeten ingrijpen. Maar uiteindeli­jk misten we vandaag ook veel te veel kansen.” Vliermaal-trainer Bart Bunkens was het daar niet mee eens: “Ze zeggen wel dat er sneller geel gegeven had moeten worden, maar dan krijg je een kaartenfes­tival. was er inderdaad wat tumult, maar dat hoort bij zo’n partij. We hadden het moeilijk vandaag, tegen een ploeg die constant met de lange bal speelde. Maar als je de kansen bekijkt, denk ik dat we misschien wel meer hadden verdiend. Ik ben alleszins tevreden over de manier waarop mijn jongens vandaag geknokt hebben voor de bal."

VECHMAAL: Vrancken, Moureau, Billen (85' Tilkin), K. Vanelderen, Tuts, Halim, S. Duric (85' Canzian), Grella, Vanrusselt, Beeckman (68' H. Duric), Schoenaert­s.

VLIERMAAL: Salmon (46' Royen), Ceyssens, Gérimont, Aelberts, Schroyen (85' Rubens), Polling (70' Knapen), Vanhees, Esters, Albert, Vanrusselt, Hardy.

DOELPUNTEN: 60' Halim 1-0, 65' Gérimont 1-1. GELE KAARTEN: Moureau, Grella, Beeckman, Ceyssens, Vanrusselt. SCHEIDSREC­HTER: Souverijns. TOESCHOUWE­RS: 70. (fava)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium