Het Belang van Limburg

BLIKVANGER­S VAN HET WEEKEND Oude krijger Jan Swennen moet stoppen met rugletsel

-

NEEROETERE­N GRIMBIE 69 DERDE PROVINCIAL­E A

HLoskomend­e schroeven 1 6

Neeroetere­n is in de strijd om het behoud één van zijn steunpilar­en kwijt. Verdediger Jan Swennen, nochtans een brok graniet van de hardste soort, moet op doktersadv­ies de schoenen aan de haak hangen. et rugletsel waarmee de 38-jarige verdediger kampt, is niet nieuw. Al jaren speelt het hem parten, maar met vallen en opstaan (lees: afwisselen­d voetballen en rusten) bleef Jan al die tijd toch actief in het provincial­e voetbal.

“Ik heb een aangeboren afwijking in de rug, waar twee wervels verschoven zijn”, doet Swennen zijn verhaal. “Het is geen probleem om er in normale omstandigh­eden mee te leven, maar in combinatie met het voetbal en mijn beroep (Jan werkt in de wegenbouw) was het soms toch te veel. Acht jaar geleden ben ik er overigens aan geopereerd. De vier schroeven die ze toen hebben aangebrach­t, zijn nu los aan het komen. Daardoor is er rond de botjes wat speling en dat zadelt me na een match telkens op met pijn. Volgens de dokter had ik nu twee opties. Ofwel stoppen met voetballen en de tijd haar gang laten gaan ofwel een operatie via de buik. Maar zo’n operatie zou me een half tot een volledig jaar op nonactief zetten. Dat was omwille van mijn werk niet echt een keuzemogel­ijkheid.”

Al op een lager pitje

“Weet je dat ik dit seizoen eigenlijk

TWEEDE PROVINCIAL­E B

al een maand van de velden ben gebleven”, zegt Swennen nog. “Het leek het stille einde. Maar toen de partij tegen Maasland NO dichterbij kwam, begon het toch weer te kriebelen. Ik woon namelijk in Kinrooi en die match wou ik toch nog graag meepikken. Ik had voor mezelf wel al uitgemaakt dat het bij winst de allerlaats­te zou zijn. Spijtig genoeg verloren we die match. Nu lijkt het alsof ik de groep in moeilijke tijden in de steek laat.”

Boze ouders

“Weet je dat mijn pa en ma die me vanaf mijn jeugdjaren iedere match gevolgd hebben - de teller staat volgens pa Gerard op 1.275 wedstrijde­n – de laatste twee matchen niet meer zijn komen kijken... Gewoon omdat ze boos zijn dat ik mijn gezondheid zo op het spel zet. Maar ik ben nu eenmaal een oude krijger die altijd de mouwen opstroopt. Het doet pijn, maar ik zal toch maar het doktersadv­ies opvolgen zeker?”

TWEEDE PROVINCIAL­E A

DERDE PROVINCIAL­E C

VIERDE PROVINCIAL­E A

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Jan Swennen moet stoppen met voetballen: “Het doet pijn, maar ik zal toch maar luisteren naar de dokter.”
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Jan Swennen moet stoppen met voetballen: “Het doet pijn, maar ik zal toch maar luisteren naar de dokter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium