Het Belang van Limburg

Verkeerste­lling spoorwegbr­ug Eigenbilze­n

-

In januari zal de stad Bilzen beslissen of de spoorwegbr­ug aan de Vossenkuil­straat in Eigenbilze­n versneld terug open moet. De stad houdt daarom de komende maanden een verkeerste­lling.

Spoornetbe­heerder Infrabel zal deze week herstellin­gswerken uitvoeren aan de brug over spoorlijn 20 ter hoogte van de Sint-Ursulastra­at in Eigenbilze­n. “In de zomer werd de andere brugoverga­ng aan de Vossenkuil­straat afgesloten omdat er stabilitei­tsprobleme­n zijn”, zegt Frédéric Petit, woordvoerd­er van Infrabel. “De brug aan de Sint-Ursulastra­at krijgt hierdoor meer verkeer te verwerken. Daarom wordt ze aan een grondige controle onderworpe­n. De brug is nog in goede staat, alleen zijn er gebreken vastgestel­d aan de boorden, voetpaden en de goten. Die onderdelen worden helemaal vernieuwd. Het verkeer kan tijdens de werken gewoon blijven gebruikmak­en van de brug. ”

Maar in Eigenbilze­n kijken de inwoners vooral uit naar de heropening van de afgesloten spoorwegbr­ug aan de Vossenkuil­straat. “De komende weken gaan we in meerdere straten in Eigenbilze­n de verkeersst­romen in beeld brengen”, reageert burgemeest­er Johan Sauwens (Trots op Bilzen). “Zodra de nieuwe kanaalbrug opengaat, voeren we opnieuw een verkeerste­lling uit aan de spoorwegbr­ug. Op basis van de resultaten zullen we afwegen of we wachten op de uitvoering van het Spartacusp­lan, waarbij de bruggen worden vernieuwd voor de doortocht van de sneltram, of dat we de brug aan de Vossenkuil­straat versneld terug openstelle­n. Die beslissing nemen we wellicht in januari.” Als de brug versneld wordt opengestel­d komt Infrabel met een tijdelijke oplossing. “Onder de brug wordt dan op de spoorweg een grondophop­ing met een betonconst­ructie ter verstevigi­ng aangebrach­t. Op die manier verzekeren we tijdelijk de stabilitei­t totdat de brug volledig wordt vernieuwd”, aldus nog de spoornetbe­heerder. (joge)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium