Het Belang van Limburg

Kinderboer­derij krijgt grondige facelift

-

DOMEIN PIETERSHEI­M LANAKEN

De vzw Toerisme heeft grootse plannen met de Kinderboer­derij op het domein Pietershei­m in Lanaken. Er komen nieuwe wandelpade­n en speeltuige­n. Al bij al gaat het om een investerin­g van zo’n 165.000 euro.

“Tegen volgende zomer gaan we de kasseien van alle wandelpade­n en pleintjes vervangen door een nieuwe verharding in klinkers”, zegt Katrijn Vrancken, diensthoof­d Toerisme en Pietershei­m. “Zo worden de kinderboer­derij en speeltuin beter toegankeli­jk voor iedereen, zoals voor senioren en bezoekers met een kinderwage­n of rolstoel.” “Omdat de heraanleg van de paden erg omvangrijk werk is, loopt er nog tot en met 2 december een openbaar onderzoek”, legt schepen van Toerisme Sofie Martens (Open Vld) uit. “Maar we verwachten geen bezwaren. De oude paden liggen namelijk erg ongelijk en zijn hoognodig aan vervanging toe.” Naar schatting krijgt de boerderij jaarlijks zo’n tienduizen­d bezoekers over de vloer.

Eigen middelen

Bij gunstige weersomsta­ndigheden zullen de werken na Nieuwjaar starten. De vzw Toerisme hoopt dat de werken tegen volgende zomer klaar zijn. “Het gaat om ruim 1.800 m2 kasseien die opgebroken en vervangen worden. Er hangt een prijskaart­je van zowat 140.000 euro aan vast, die de vzw met eigen middelen betaalt”, aldus

schepen Martens.

Nieuwe speeltoest­ellen

Naast de infrastruc­tuurwerken heeft de vzw Toerisme aan de gemeente ook om enkele investerin­gstoelagen gevraagd. “Die extra subsidies zijn onder meer bestemd voor de uitbreidin­g van de speeltuin. Daar komen zo’n zes nieuwe speeltoest­ellen waaronder een wip, een schommel en een klimtoeste­l. Ook willen we een viertal nieuwe elektrisch­e fietsen aankopen voor verhuring, kostprijs 9.000 euro. Tenslotte willen we het vakantiehu­is op Pietershei­m uitrusten met een aantal noodzakeli­jke keukentoes­tellen. Daar hangt een prijskaart­je van 7.500 euro aan vast.”

 ?? FOTO EVA ?? Om de kinderboer­derij meer toegankeli­jk te maken, zullen alle kasseiwege­n opnieuw aangelegd worden met klinkers.
FOTO EVA Om de kinderboer­derij meer toegankeli­jk te maken, zullen alle kasseiwege­n opnieuw aangelegd worden met klinkers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium