Het Belang van Limburg

Natuurpunt plant 3.500 bomen in Schulensbr­oek

-

De Vrienden van het Schulensbr­oek, een afdeling van Natuurpunt, heeft in het Schulensbr­oek meer dan 3.500 bomen aangeplant. Daarvoor kregen ze hulp van de Herkse jeugdveren­igingen.

Het aanplanten van de bomen kaderde in de Dag van de Natuur voorbije zaterdag. Het gebeurde in de buurt van de brug over de Herk of de ‘Spekbrug’, waar recent heel wat bomen gekapt werden. “We hebben dit gebied al in 2006 aangekocht”, legt voorzitter Piet Rijmen van de Vrienden van het Schulensbr­oek

uit. “De werken die hier gebeuren, maken deel uit van het eerder goedgekeur­de beheerplan voor het gebied. Deze zone was beplant met een naaldbos. Er stonden in hoofdzaak sparren. Die bomen hoorden hier niet thuis en werden logischerw­ijze gekapt.”

“Nu planten we andere bomen van autochtone soorten aan, die hier wel thuishoren”, legt Chris Dictus van Natuurpunt uit. “Het gaat om soorten als de linde, de berk, de lijsterbes... De aanplantin­g draagt bij tot de versterkin­g van de biodiversi­teit van het gebied.”

De Vrienden van het Schulensbr­oek kunnen voor plantactie­s traditione­el rekenen op de hulp van Herkse jeugdveren­igingen. Zo trokken de Scoutslede­n van Donk en de Chiroleden van Herk-Centrum de laarzen aan. “We vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren”, zeggen Jacey Vanwedding­en, Jona Vissers en Stef Lemmens van Scouts Donk. “We doen veel activiteit­en buiten. We zijn ons dan ook heel bewust van het belang van het behoud van de natuur.”

 ?? FOTO LW ?? Zoals altijd bij plantactie­s kreeg Natuurpunt ook nu weer hulp van de jeugdveren­igingen uit Herk-de-Stad.
FOTO LW Zoals altijd bij plantactie­s kreeg Natuurpunt ook nu weer hulp van de jeugdveren­igingen uit Herk-de-Stad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium