Het Belang van Limburg

Geen game, set, match voor prins Laurent in Tongeren

-

PRINSELIJK BEZOEK TONGEREN Prins Laurent heeft zondag de kampioenen van de Koninklijk­e Tongerse Tennisclub gehuldigd. De prins waagde zich ook aan een wedstrijdj­e, maar Rafaël Nadal hoeft voorlopig geen concurrent­ie te vrezen.

Het bezoek van prins Laurent aan de Koninklijk­e Tongerse Tennisclub (KTTC) kwam eerder onverwacht. “Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag wilden we graag een bekende Vlaming uitnodigen”, vertelt voorzitter Jean De Lombaerde. “We hadden eerst gedacht aan zanger Koen Wauters. Tot ons lid Peter Croughs uitpakte met prins Laurent. Hij heeft blijkbaar een goede band met de prins. We hadden nooit durven denken dat het hem ook effectief zou lukken, maar in oktober viel er plots een brief in de bus met de bevestigin­g.” Sinds twee jaar is de KTTC door Tennis Vlaanderen erkend als VE-tennisclub. “Tennis is een sport die veel mensen aanspreekt, ook mensen met een beperking. VE-tennis is gericht op mensen met een verstandel­ijke beperking of autisme. KTTC is de enige sportclub in Tongeren

Prins Laurent mocht zondag de tenniskamp­ioenen van het VEtornooi huldigen. Hij mocht alle G-sporters een medaille om de hals hangen en nam uitgebreid de tijd om te poseren samen met de trotse ouders van de kampioenen. “Dit is een hoogdag voor onze VE-tennisspel­ers”, zegt trainer Robby Stoffels. “Zij spelen vaak op leven en dood, maar er zijn geen verliezers in dit tornooi. Plezier en enthousias­me staan voorop. Personen met autisme kunnen moeilijker in ploegverba­nd spelen, omdat ze dan teveel prikkels krijgen, waar ze minder goed mee om kunnen. Bij tennis worden ze individuee­l begeleid. Het is goed voor de conditie en het verder ontwikkele­n van motorische en sociale vaardighed­en.”

die

VE-sport

Prinselijk wedstrijdj­e

aanbiedt.”

De prins waagde zich ook op het tennisplei­n om een balletje te slaan. De twintig aanwezige G-sporters mochten om de beurt het tegen prins Laurent opnemen. Aansluiten­d mocht Tongenaar en gewezen Belgisch Kampioen Christophe Van Garsse de prins uitdagen. Die liet zich niet kennen, al trapte hij ook duidelijk op zijn adem. Het zal dus nog even duren vooraleer prins Laurent in de voetsporen van Rafaël Nadal zal treden.

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Prins Laurent nam zijn tijd om met de tenniskamp­ioenen op de foto te gaan
FOTO DIRK ROEFFLAER Prins Laurent nam zijn tijd om met de tenniskamp­ioenen op de foto te gaan

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium