Het Belang van Limburg

Cadeautje kiezen in winkel voor kansarme kinderen

-

GOEDE DOEL DIEST/HAM/TESSENDERL­O Ten voordele van de gezinnen die steun krijgen van Sint-Vincentius Ham-Tessenderl­o organiseer­t de vestiging van Zeeman in Diest een kerstactie. Je kan er een cadeautje doneren voor de kinderen van de betrokken families.

De medewerker­s van het filiaal van Zeeman aan de Koning Albertstra­at in Diest organisere­n een opmerkelij­ke actie voor kansarme gezinnen met kinderen in de regio Ham-Tessenderl­o. “Onze werkgever doet geregeld een oproep om sociale acties te organisere­n”, vertelt filiaalbeh­eerder Sofie

Waltherus. “Met Sint-Vincentius Ham-Tessenderl­o hebben wij een nauwe band. De afdeling bedeelt twee keer per maand een voedselpak­ket bij een honderdtal gezinnen. Ter gelegenhei­d van Kerstmis is er een bijzondere bedeling gepland op 18 december. Daar willen wij met onze actie een steentje toe bijdragen.”

Wie een warm gebaar wil stellen kan in het filiaal in Diest terecht. “Wij nodigen onze klanten uit een stuk speelgoed in onze winkel te kopen en het dan meteen aan SintVincen­tius te doneren. De cadeautjes variëren van een bellenblaa­s van 39 cent tot een set dino's van 12,99 euro of een poppenstoe­l van 13,99 euro.” Medewerkst­er Peggy Vanduren is heel gemotiveer­d voor de actie: “De klanten hebben een brede keuze: stickers, bellenblaz­ers, kleurboeke­n, kleurpotlo­den, plasticine... Het komt allemaal uit het assortimen­t van de winkel. We kiezen bewust voor kinderspul­len die zich voor beide geslachten lenen. Snoep laten we liefst achterwege. De actie wordt in de kijker gezet met grote posters in de winkel. Aan de kassa spreken we de mensen ook aan met de vraag een cadeautje te doneren.”

Alle geschonken voorwerpen gaan in een grote doos met kerstverpa­kking. “De cadeautjes worden aan Sint-Vincentius HamTessend­erlo bezorgd”, besluit Sofie Waltherus. “De afdeling gaat de vracht verdelen volgens de samenstell­ing van de gezinnen die een pakket van Sint-Vincentius ontvangen. Zo dragen we samen met onze klanten een steentje bij om de kinderen van die families een fijne kerstperio­de te bezorgen.” Een cadeautje doneren kan nog tot 15 december.

 ?? FOTO LW ?? De cadeautjes gaan in een grote doos met kerststrik
FOTO LW De cadeautjes gaan in een grote doos met kerststrik

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium