Het Belang van Limburg

Sven Nys en Telenet uit elkaar. Maar wie zet nu wie buiten?

-

Na 12 jaar hoofdspons­orschap zal Telenet vanaf 2021 niet langer samenwerke­n met de veldritplo­eg (Telenet-Baloise) van Sven Nys. Het team zegt zelf de samenwerki­ng stop te zetten, bij Telenet beweren ze het tegenoverg­estelde.

Sven Nys Cycling Team, eigenaar van het veldrittea­m Telenet Baloise Lions, zal de sponsorove­reenkomst met Telenet niet verlengen na 2020. “Telenet is al ruim tien jaar sponsor van dit team, maar vanaf 2021 willen we een vernieuwen­de formule introducer­en in de sponsoring voor ons team. Daarin willen we de mediarecht­en van het team en de renners op een andere manier benaderen en onze activiteit­en met teampartne­rs anders aanpakken. Een exclusief partnershi­p met een telecom- en mediabedri­jf als Telenet past daar niet langer in”, aldus Sven Nys in een persberich­t.

Een andere klok

Bij Telenet horen we echter een ander verhaal: “Het zijn wij die besloten hebben om het contract stop te zetten”, zegt woordvoerd­er

Isabelle Geeraerts. De reden van het aflopende verhaal is nog onduidelij­k. Mogelijk zijn ze bij Telenet niet tevreden over de steeds kleiner wordende ploeg. Vanaf januari verlaten Quinten Hermans en Corné van Kessel het team. Een andere reden kan de hervorming van de wereldbeke­r zijn. Telenet is momenteel hoofdspons­or van de wereldbeke­r, die binnenkort in handen is van Flanders Classics. Hun grote rivaal Golazo werkt nauw samen met het Sven Nys Cycling Team. Bij Telenet ontkennen ze beide drijfveren. Nys was niet bereikbaar voor commentaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium