Het Belang van Limburg

“De afgekeurde Genk-goal, daar word ik dus echt ambetant van”

Serge Gumienny fileert de arbitrage op speeldag 16: “Genk verdiende drie punten want de buitenspel­lijn werd foutief getrokken.”

- SERGE GUMIENNY

“Volgens mij stond Onuachu niet buitenspel. De lijn werd getrokken op de voeten, maar had getrokken moeten worden op het lichaamsde­el waarmee gescoord kan worden, zowel bij de aanvaller als de verdediger. Dus de romp en de rug in dit geval. (foto1) Ik vind sowieso dat de VAR niet had moeten tussenkome­n, dat dit soort goals wordt afgekeurd, daar zakt mijn broek van af. Ik word daar dus echt ambetant van. Genk werd ook nog eens benadeeld bij de tweede Moeskroen-goal, toen voorafgaan­d buitenspel niet gevlagd werd. (foto 2) Omdat de fase voorbij was en de vrijschop een nieuwe fase betrof, kon de VAR niet ingrijpen. De assistent had gewoon juist moeten vlaggen.” “Wel wil ik een pluim geven aan Hannes Wolf. Hij kraakte de arbitrage na de match niet af, er waren andere Belgische coaches geweest die dat wel gedaan hadden. Zij kunnen nog iets leren van deze jonge Duitser.”

Vargas zwaar schorsen

“Ronald Vargas kreeg helemaal terecht rood voor zijn drieste tackle met gestrekt been in de match tegen Club Brugge. Alleen jammer dat de ref niet zelf meteen rood trok en op de VAR wachtte. Het was een duidelijke en smerige overtredin­g, ik vraag me af wat een speler bezielt om er zo in te vliegen. Zo ga je niet voor de bal, zo zeg je tegen de tegenstand­er: ‘Ik zal u eens ferm op uwe poot rammen’, dit was er zwaar over. Het seizoen van Deli had aan flarden kunnen liggen. Dus moet de bond ook streng optreden. Niet afkomen met twee weken schorsing. Maak daar maar een week of vijf, zes van. Het is de enige manier om dit soort zware overtredin­gen eruit te krijgen. Anders blijven ze dat gewoon doen in de toekomst, hoor.”

 ?? FOTO ?? Foto 1
FOTO Foto 1
 ?? FOTO ?? Foto 2
FOTO Foto 2

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium