Het Belang van Limburg

“Wil zo snel mogelijk van job veranderen”

-

Zeven jaar geleden ruilde Dirk Tabruyn (59) uit Gingelom zijn functie als bedrijfsle­ider in voor een job als huishoudhu­lp. Daar heeft hij inmiddels spijt van. “Het kost me moeite om ’s ochtends mijn huis uit te komen.”

Nadat hij jarenlang goed de kost had verdiend als bedrijfsle­ider van verschille­nde grote bedrijven, besloot Dirk zeven jaar geleden dat het tijd was voor iets anders. “Ik was op een leeftijd gekomen dat ik het wel met wat minder inkomsten kon stellen. Ik wilde graag iets betekenen voor anderen, door te gaan poetsen bij mensen die het echt nodig hebben.”

Maar de job was niet helemaal wat hij ervan verwacht had. “Mijn klanten bestaan hoofdzakel­ijk uit de betere tweeverdie­ners, die soms nogal neerbuigen­d doen naar poetshulpe­n.” Bovendien is de werkdruk hoog. “Ik heb twee klanten per dag, waar ik telkens zo’n vier uur poets. Tussendoor heb ik een half uur middagpauz­e, maar in die tijd moet ik me ook verplaatse­n van de ene klant naar de andere.” Hij wil dan ook zo snel mogelijk van job veranderen. “Dat is vooral voor mijn gezondheid. Niet alleen krijgen mijn rug, knieën en polsen het zwaar te verduren, de poetsprodu­cten zijn ook schadelijk voor mijn luchtwegen.” Ook mentaal eist het werk bij Dirk stilaan zijn tol. “Ik ben nu op het punt dat ik mezelf ’s ochtends bijna het huis niet uit krijg. Op dit moment is elke job voor mij beter dan deze.”

CECILE KLEE (47) UIT MAASMECHEL­EN

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Zeven jaar geleden ruilde Dirk Tabruyn (59) uit Gingelom zijn functie als bedrijfsle­ider in voor een job als huishoudhu­lp.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Zeven jaar geleden ruilde Dirk Tabruyn (59) uit Gingelom zijn functie als bedrijfsle­ider in voor een job als huishoudhu­lp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium