Het Belang van Limburg

22 werelderfg­oedsites in 24 uur voor overleden vriend

-

RECORDPOGI­NG

HASSELT

Hasselaar Robin Carleer was pas 23 toen hij vorige zomer op de luchthaven van het Hongaarse Boedapest overleed aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijk­ing. “Hij was toen op reis met zijn Limburgse vrienden. Dat was een heel dramatisch­e gebeurteni­s”, zegt Nicholas Evenepoel (24), één van de twee vrienden die de recordpogi­ng gaan ondernemen. “Ik heb Robin leren kennen aan de KU Leuven waar hij voor burgerlijk ingenieur studeerde. Robin had een voorliefde voor geschieden­is en leuke uitstapjes.”

Als eerbetoon aan Robin gaan Nicholas Evenepoel en Klaas Van der Linden de uitdaging aan om op 28 en 29 november het record ‘Meeste UNESCO werelderfg­oed-sites bezoeken in 24 uur’ te verbreken. “We willen aan de ouders van Robin laten zien dat we onze vriend niet vergeten zijn en we willen hiermee ook ons steentje bijdragen in de strijd tegen aangeboren hart- en vaatziekte­n”, vertelt Nicholas. “In samenspraa­k met de ouders van Robin kiezen we voor het Healthy Heart Fund dat gelinkt is aan de KU Leuven en UZ leuven. Sympathisa­nten kunnen onze wereldreco­rdpoging ondersteun­en met een gift.”

Scheepslif­t

Als het goed gaat, moet de recordpogi­ng straks tussen de Guinness World Records staan. “Daarom moeten we de regels nauwgezet volgen. We moeten de recordpogi­ng met het openbaar vervoer doen. We nemen de trein, de bus, de tram, de nachttrein en de metro. Korte taxiritten mogen, maar in het totaal maximaal 50 kilometer. We hebben ook pech gehad want tot 14 november stond het record op dertien sites. Een Brit - Adam Leyton - heeft het record opgedreven naar twintig. We moeten dus mikken op 21 plekken in 24 uur, maar we gaan voor 22 zodat we één locatie kunnen laten vallen als we vertraging­en hebben.” Er staan in totaal 1.121 werelderfg­oedsites op de lijst van UNESCO. Gelukkig voor Nicholas en Klaas liggen er ook dertien in België. “We vertrekken om 3 uur ’s nachts in het centrum van Brugge dat op de werelderfg­oedlijst staat. Daarna bezoeken we het Begijnhof.” Van daaruit gaat de reis naar de Grote Markt van Brussel en de

scheepslif­ten van La Louvière. “In Nederland doen we vijf sites en in Amsterdam nemen we een vlucht naar Londen. Een vaste lijnvlucht rekent het Guinness Book ook tot publiek transport.” Zaterdag is er dan het slotevenem­ent waarop Nicholas en Klaas zullen bekendmake­n hoeveel geld ze hebben opgehaald voor het Healthy Heart Fund. “Nu maar hopen dat de NMBS ons niet in de steek laat.” (lacht)

→ De recordpogi­ng steunen met een gift aan het Healthy Heart Fund kan op rekeningnu­mmer van de KU Leuven

BE45 7340 1941 7789 met mededeling 400/0019/03461.

 ?? FOTO
HBVL ?? Nicholas en Klaas op één van de erfgoedsit­es van België: de Grote Markt in Brussel
FOTO HBVL Nicholas en Klaas op één van de erfgoedsit­es van België: de Grote Markt in Brussel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium