Het Belang van Limburg

Militaire en lokale politie voeren eerste gezamenlij­ke controle uit in Leopoldsbu­rg

-

De lokale politie Kempenland en de militaire politie stelden zich woensdagvo­ormiddag voor het eerst gezamenlij­k op voor een verkeersco­ntrole in Leopoldsbu­rg.

Terwijl de militairen zich vooral toespitste­n op het controlere­n van de voertuigen van defensie, focusten de agenten van de zone Kempenland zich op de gewone burger. Voor de gemengde controle stelden ze zich aan de Beringerst­eenweg op. Daar was een tijdlang enige verkeershi­nder omdat iedereen moest aanschuive­n. Begin deze maand raakte bekend dat ze in de zone Kempenland de gemengde controles zouden opstarten. Toen werd onmiddelli­jk duidelijk gemaakt dat de mensen niet meteen voor het ergste moesten vrezen wanneer ze de militairen op straat zouden zien staan. “We willen ons vooral richten op toegangswe­gen van en naar de militaire basissen”, zei commissari­s

Eric Cenens van politiezon­e Kempenland toen. “Het zal gaan om gewone verkeersco­ntroles, met controle van de boorddocum­enten en eventueel alcohol- en drugsteste­n.”

Omdat de militaire politie niet bevoegd is voor het controlere­n van burgers richten zij zich enkel op de militairen in dienst. De resultaten van Kempenland zijn al bekendgema­akt. Op de Kamperbaan werden 1.143 voertuigen gecontrole­erd en 101 testen met een snuffelaar afgenomen. Drie daarvan waren positief, maar de alcoholtes­ts zelf bleken allen negatief. Op de Beringsest­eenweg zijn 633 voertuigen gecontrole­erd en 208 keer de snuffelaar gebruikt, maar hiervan was geen enkele positief. Wel werd bij drie personen een gebruikers­hoeveelhei­d drugs gevonden.

De cijfers van de militaire politie werden gisteren niet vrijgegeve­n.

 ?? FOTO ZB ?? De militaire en lokale politie gingen voor het eerst samen op pad.
FOTO ZB De militaire en lokale politie gingen voor het eerst samen op pad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium