Het Belang van Limburg

Wolf spaart zijn spelers

-

Hannes Wolf toonde zich nog best tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “Tot die fatale drie minuten voor de rust was dit een open wedstrijd”, vond de Duitser. “Maar als je tegen zo’n sterke tegenstrev­er iets wil pakken, moet alles voor de volle 100 procent meezitten.”

Het experiment met verdediger Cuesta op het middenveld werd niet meteen een meevaller.

Wolf: “Daar ben ik het niet mee eens. Ik vond Cuesta het goed doen. Hij is fysiek sterk en snel, dat heeft hij ook getoond. Het was zijn eerste match op het middenveld en we hebben deze veldbezett­ing slechts één keer kunnen uitprobere­n op training. Natuurlijk is het lastig om Salzburg af te stoppen. Niet alleen voor ons, ook tegen de heel grote ploegen hebben ze al vlot gescoord. Toch kregen beide ploegen tot in de 43ste minuut slechts één grote kans. Daar kon ik mee leven.”

Doelman Coucke ging in de fout bij de 1-0. Verwijt je hem dat?

“Nee, dat hoort bij de job van een doelman. De bal zwabberde een beetje, waardoor Coucke zich miskeek. De doelman van Salzburg overkwam bij onze goal precies hetzelfde. Alleen was de match toen al gespeeld, dan praat daar niemand over. Ik vond het veel erger dat we na die 0-1 heel even de focus verloren en daardoor meteen een tweede goal slikten. Dat was een beslissend moment in de wedstrijd, al hebben we er na rust nog alles aan gedaan om terug te komen. Maar dat ligt niet voor de hand tegen zo’n sterke ploeg, die al jaren samenspeel­t volgens een vast recept. Iedereen weet hoe het in mekaar steekt maar ze doen het zo goed dat het heel moeilijk is om er een antwoord op te formuleren. We hebben zelf ook te weinig gecreëerd, nochtans lag er soms ruimte om iets te doen.”

Is dit een domper na de hoopgevend­e prestatie in Moeskroen?

“Ik was zeker niet euforisch na Moeskroen. We wonnen er niet én verloren er Bryan Heynen, wat een heel zware slag voor iedereen was. En ik vond het vandaag zeker niet zo slecht. Dit was Champions League, de absolute top. Dan kan je verliezen, dat is niet abnormaal. Bovendien ben ik niemand die zweeft na een zege om daarna in de diepste put te verzeilen na een nederlaag. Die extreme emoties zijn nergens goed voor, wij behouden gewoon onze focus.”

Dat zal nodig zijn, zaterdag wacht opnieuw een belangrijk­e match.

“Ik ben intussen op de hoogte gebracht, ik weet hoe fel de derby hier leeft. Geloof me, we zullen fysiek en mentaal weer klaar zijn.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? “We hebben zelf te weinig gecreëerd, nochtans lag er soms ruimte om iets te doen”, zei Genkcoach Hannes Wolf.
FOTO JEFFREY GAENS “We hebben zelf te weinig gecreëerd, nochtans lag er soms ruimte om iets te doen”, zei Genkcoach Hannes Wolf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium