Het Belang van Limburg

“Toch geen nachtmerri­e”

-

KRC GENK - SALZBURG 1-4 CHAMPIONS LEAGUE

Je voetbalt er een heel seizoen voor. Na de titel begin je te dromen van de Europese grootmacht­en waar je je in de Champions League mee mag meten. Maar dan word je zó op je nummer gezet. Niet aangenaam. “Natuurlijk is het niet plezant als je zo zwaar de boot ingaat als vandaag tegen Salzburg. Maar ik vind de eindcijfer­s wel overdreven”, probeerde Sébastien Dewaest de opgelopen averij te minimalise­ren. “Ik denk dat wij een paar goaltjes meer hadden verdiend. Zeker in de tweede helft kregen we enkele goeie kansen. Ik denk aan mijn kopbal op de paal. Maar goed, ik ga natuurlijk niet ontkennen dat dit Salzburg een uitstekend team is.”

Te hoog gegrepen?

“Wat mij vooral stoorde, was de 0-2”, vulde maatje Joakim Maehle aan. “Kijk, wij kwamen door een foutje aan onze kant op achterstan­d. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je meteen die tweede goal slikt. Ik denk dat we daar even de focus kwijt waren. Pijnlijk uiteraard, zo op slag van rust.” Inderdaad, daarmee was de race halverwege al gelopen en was het in de tweede helft enkel nog schade beperken.

“Dat lukte aanvankeli­jk”, vond Dewaest. “We hadden redelijk veel balbezit. Maar oké, op het einde sloegen zij toch nog toe.” En dus dringt de vraag zich op: is de Champions League niet te hoog gegrepen voor dit Genk? “Moeilijk om daar een passend antwoord op te geven”, aldus nog Dewaest. “Ik probeer het positief te bekijken. We hebben voetbal van een hoger niveau leren kennen en dat heeft ons een pak ervaring opgeleverd. Hopelijk kunnen we in Napels nog met een positieve noot afsluiten, al zal ook dat niet eenvoudig zijn. De Italianen zijn nog niet geplaatst voor de volgende ronde. Hoe dan ook, een nachtmerri­e vind ik deze campagne niet.”

“We hadden zeker onze momenten”, oordeelde ook Maehle. “Thuis tegen Napels, op Anfield Road. Maar je ziet dat echte topclubs killers in huis hebben.”

STVV

Genk is na dit pak slaag uitgeteld, ook Europees overwinter­en in de Europa League is uitgeslote­n. “Dus moet alle aandacht weer gaan naar de competitie”, besloot Dewaest. “Tussen nu en Nieuwjaar moeten wij een inhaalbewe­ging maken.”

“STVV moet zaterdag het kind van de rekening worden”, eindigde Maehle. “Voor de fans, voor de club is dat een geladen match. Het moet het begin zijn van een opmars. Op het einde van de rit moeten we play-off 1 halen. Zonder pardon.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium