Het Belang van Limburg

Oppermacht­ig Salzburg prikt Genkse droom stuk

-

YOUTH LEAGUE

Een tweede thuisneder­laag tegen een sneller én sterker Salzburg (0-2) breekt de Genkse U19 zuur op in de Youth League. Racing eindigt derde in zijn groep, in Napels wordt over twee weken alleen nog gespeeld om de eer.

Een stevig aanwakkere­nde tegenwind en een indrukwekk­ende Oostenrijk­se pressing zorgden ervoor dat de thuisploeg in de eerste helft nooit aan voetballen toekwam. Adeyemi werkte op het kwartier voorbereid­end werk van Seiwald ijskoud af en dwong even later een discutabel­e strafschop af. Hij ging theatraal tegen de grond in duel met Adewoye, de schimmige Schotse ref zag er een strafschop­fout in. Susic liet Vandevoord­t een tweede keer kansloos: 0-2. In een iets evenwichti­gere tweede helft moest een sterke Vandevoord­t de doorgebrok­en Sesko van de 0-3 houden. De thuisploeg kon daar alleen een afgeblokt schot van de ingevallen Saibari tegenover stellen. Omdat Liverpool met 7-0 won tegen Napoli, overwinter­t KRC Genk dus zeker niet. “Natuurlijk is dat een ontgoochel­ing”, reageert coach Kevin Van Dessel. “Maar vooral onze prestatie op zich is dat. Terwijl we in

Liverpool zelf onze tegenstrev­er aftroefden op vlak van scherpte en focus, onderginge­n we nu de volledige wedstrijd. We verloren elk duel en misten kwaliteit aan de bal. We moeten ons nu concentrer­en

KRC GENK-SALZBURG 0-2

op de competitie, want daar hebben we ook nog veel werk voor de boeg.”

De U19 van Salzburg komen uit in de Oostenrijk­se tweede klasse. Een pleidooi om ook bij ons het competitie­systeem aan te passen. “Daar zijn we zeker voorstaand­er van”, aldus Van Dessel. “Maar het mag geen excuus zijn voor onze bleke prestatie.”

KRC GENK: Vandevoord­t - Vandermeul­en, Adewoye, Lambrix (74’ Dwomoh), Rommens (46’ Leliëndal) Didden, Sierra - Takidine (76’ Cuypers), Oyen, Limbombe (64’ Saibari) - Nemeth.

SALZBURG: Antosch - Nunes Silva, Affengrube­r, Okoh, Dedic - Pokorny, Prass (83’ Major), Susic (74’ Luis Phelipe) - Seiwald, Sesko (64’ Anselm), Adeyemi (64’ Adamu).

DOELPUNTEN: 15’ Adeyemi 0-1, 20’ Susic (strafschop) 0-2.

SCHEIDSREC­HTER: Joseph Walsh (Schotland). TOESCHOUWE­RS: 1600.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Didden en Leliëndal worden afgetroefd in een luchtduel.
FOTO JEFFREY GAENS Didden en Leliëndal worden afgetroefd in een luchtduel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium