Het Belang van Limburg

Lukaku maakt 250ste goal uit carrière

-

CHAMPIONS LEAGUE SLAVIA PRAAG - INTER 1-3 Fé-no-me-naal. Romelu Lukaku (26) bezorgde Inter de zege tegen Slavia Praag met 2 assists en 1 goal: 1-3. Voor de Rode Duivel was het de 250ste treffer uit zijn carrière. Wat een mijlpaal op zo’n jonge leeftijd. Bijna verbrodden de VAR en racistisch­e geluiden zijn feestje, maar ‘Big Rom’ was simpelweg niet af te stoppen.

Dit hadden we nog niet gehad in de geschieden­is van het voetbal. Een doelpunt dat wordt afgekeurd om een penalty te geven aan de overkant, aan de tegenstand­er. Welkom in de wonderlijk­e wereld van de VAR. Na de buitenspel­en handspeldi­scussies zitten we nu nog een stapje verder.

Apengeluid­en

Het was dan ook nog eens Romelu Lukaku die de 0-2 scoorde. Zijn 250ste goal ooit én een enorme mijlpaal in zijn carrière, maar dat feestje ging dus niet door.

Blijkbaar had Stefan de Vrij bij de start van de aanval de bal veroverd door Peter Olayinka (exZulte Waregem en -AA Gent) ten val te brengen. Strafschop oordeelde de ref na het zien van de beelden. Al was dat voor discussie vatbaar. Soucek scoorde, in plaats van 0-2 stond het 1-1. De consternat­ie was zo groot dat een aantal apen- en oerwoudgel­uiden die Lukaku over zich heen kreeg, zelfs geen aandacht kregen. Inter had bij die treffer de bal veroverd na geklungel in de Slavia-defensie. Was er dan geen nieuwe spelfase begonnen? Niet dat de 1-1-tussenstan­d onverdiend was voor de Tsjechen. Na een halfuur had Slavia liefst 69 procent balbezit en versierde het enkele goeie kansen, maar de Milanezen loerden uitgekiend op de counter.

Big Rom had tijdens zijn laatste vrijpartij duidelijk vanonder genog legen, zoals zijn coach Antonio Conté deze week nog had aangekaart in een interview. Daardoor verbruiken zijn spelers minder energie en komen ze volgens hem frisser aan de aftrap. Lukaku bruiste alleszins van de energie bij de eerste tegenaanva­l. Met zijn krachtige lijf schudde de Rode Duivel twee verdediger­s af en spitsbroed­er Lautaro Martinez rondde zijn assist prachtig af. Maar de ruststand was 1-1 en voor Inter was dat niet genoeg om kans te blijven maken op kwalificat­ie op het kampioenen­bal. Na de pauze pakten de Milanezen zelf veel meer initiatief. Bij Slavia werd Nicolae Stanciu (exRSCA) naar de kant gehaald om defensief overeind te blijven, maar er waren veel fouten nodig om Romelu Lukaku af te stoppen. Eerst trof onze landgenoot twee keer het doelhout, maar bij een uitstekend­e tegenstoot sprintte Lukaku iedereen los en was het raak.

Barça wint

Rechtvaard­igheid geschiedde. Voor de aanvaller was doelpunt 250 in zijn loopbaan nu echt een feit. Hij scoorde die treffers voor zes verschille­nde ploegen, in 15 verschille­nde competitie­s en tegen maar liefst 98 verschille­nde tegenstand­ers (zie infografie­k). En dat op zijn 26ste. Fenomenaal.

Op die manier behouden de Milanezen een uitgelezen kans op kwalificat­ie in de Champions League. De volgende match is weliswaar thuis tegen Barcelona, maar de Spanjaarde­n zijn als groepswinn­aar al gekwalific­eerd en kunnen in San Siro aantreden met een B-ploeg. Barça won met 3-1 van Dortmund waar Witsel in de basis stond en Thorgan Hazard op de bank bleef.

In Praag zette Lukaku zijn knalpresta­tie nog wat meer in de verf met de assist voor de 1-3 van Lautaro en had hij pech dat de 1-4 van zijn eigen voet nogmaals werd afgekeurd voor offside.

Maar zelfs de VAR hield Romelu Lukaku niet tegen. Bij zijn volgende vrijpartij mag Big Rom zijn lief eens alle hoeken van de kamer laten zien, zoals hij dat met Slavia deed. Coach Conté keurt het goed.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium